nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Worstenboom (Kigelia africana) Worstenboom (Kigelia africana) Worstenboom (Kigelia africana) Worstenboom (Kigelia africana)
Worstenboom (Kigelia africana)
Worstenboom (Kigelia africana)
Worstenboom (Kigelia africana)
Worstenboom (Kigelia africana)

Worstenboom (Kigelia africana)

De worstenboom is een tot 20 meter hoge boom die in het centrale deel van Afrika vooral langs rivieren voorkomt. De bijzondere, donkerrode trompetbloemen zijn binnenin fluweelzacht en produceren zoveel nectar dat deze soms overlopen. De vruchten zijn worstvormig en soms wel een meter lang en tot wel 9 kg zwaar. Ze kunnen niet vers worden gegeten,.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De worstenboom is een tot 20 meter hoge boom die in het centrale deel van Afrika vooral langs rivieren voorkomt. De bijzondere, donkerrode trompetbloemen zijn binnenin fluweelzacht en produceren zoveel nectar dat deze soms overlopen. De vruchten zijn worstvormig en soms wel een meter lang en tot wel 9 kg zwaar. Ze kunnen niet vers worden gegeten, maar worden in Malawi bijvoorbeeld geroosterd wel als smaakmaker van bier toegepast. Ook zouden ze medicinale werkingen hebben. De vruchten worden wel gegeten door apen die ook van de nectar in de bloemen drinken. Verder eten hertachtigen de afgevallen bloemen, olifanten eten het blad van de boom en vleerhonden bestuiven de bloemen.
De soort kan gehouden worden als kuipplant met een minimumtemperatuur van 4 graden Celsius. Zorg voor een beschutte en zonnige standplaats.     

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur weken in lauwwarm water en daarna zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.  

Familie: Lamiaceae
Latijnse naam: Kigelia africana
Nederlandse naam: Worstenboom
Oorsprong soort: Centraal Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 4 graden Celsius


Foto 1: Karl Gercens via Flickr
Foto 2: Kristine Paulus via Flickr
Foto 3: Gip Gipukan via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen