nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis) Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis) Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis) Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)
Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)
Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)
Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)
Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)

Vanuatu waaierpalm (Licuala grandis)

Een zeldzame, kleine palm die van oorsprong in de regenwouden van het eiland Vanuatu en de Solomon-eilanden in de Grote Oceaan groeit. In de warme, vochtige omgeving van het regenwoud kan de soort 3 meter hoog worden, maar bij ons blijft deze plant een stuk kleiner tot kamerplantenformaat. Het waaiervormige blad is al op jonge leeftijd heel sierl.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een zeldzame, kleine palm die van oorsprong in de regenwouden van het eiland Vanuatu en de Solomon-eilanden in de Grote Oceaan groeit. In de warme, vochtige omgeving van het regenwoud kan de soort 3 meter hoog worden, maar bij ons blijft deze plant een stuk kleiner tot kamerplantenformaat. Het waaiervormige blad is al op jonge leeftijd heel sierlijk. Een standplaats in de halfschaduw is voldoende en de plant kan regelmatig besproeid worden met water.  

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren en 24 uur laten weken in lauwwarm water. Bij een hoge temperatuur van 25-30 graden Celsius laten kiemen en de grond daarbij constant vochtig houden. Temperatuur bereikbaar via zonnige standplaats en kasje, liefst met bodemwarmte.

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Licuala grandis
Nederlandse naam: Vanuatu waaierpalm
Oorsprong soort: Vanuatu, Grote Oceaan

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto 1: Mark Pellegrini (CCA-2.5 Wikipedia)
Foto 2: Wee Foong Ang via Flickr
Foto 3: Mayflowers Nursery

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Joop

De eerste keer helaas geen zaden opgekomen. De tweede keer eerst de zaden 24h laten weken, vervolgens gepeld en de helft geschuurd, daarna nogmaals 24h laten weken en in zaai- en stekgrond gedaan in een gesloten bamibakje met deksel. Na ongeveer 3 maanden kwam de eerste op! (op kamertemperatuur) Vervolgens zijn er nog 2 opgekomen, allen ongeschuurde zaden. De geschuurde zaden hadden wel wortelgeschoten, helaas toch niet verder gegaan.


Helene

Ik ben op Vanuatu geweest - uiteraard er niet bij stilgestaan om zaadjes en stekjes mee te nemen! Ik heb de zaadjes uitgeprobeerd via onszaden maar uiteindelijk geen plekje waar het warm genoeg werd op dat moment. Ideaal denk ik voor een serre in de zomer om te laten ontkiemen.