nl en
๎Œ”

Subtropisch / Macadamia (Macadamia integrifolia)

Macadamia (Macadamia integrifolia) Macadamia (Macadamia integrifolia) Macadamia (Macadamia integrifolia)
Macadamia (Macadamia integrifolia) Macadamia (Macadamia integrifolia) Macadamia (Macadamia integrifolia)
Macadamia (Macadamia integrifolia)
0 Review | Review toevoegen
Macadamianoten zijn rijk aan gezonde vetzuren en groeien aan een Australische boom die bij ons gehouden kan worden als kuipplant.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,50
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Proteaceae
Latijnse naam: Macadamia integrifolia
Nederlandse naam: Macadamia
Herkomst: Queensland, Australië

De geroosterde macadamianoten zijn vaak in winkels te vinden en worden gezien als één van de lekkerste, maar ook duurste noten. De macadamia groeit van oorsprong in Queensland, Australië, maar wordt tegenwoordig in veel tropische gebieden wereldwijd geteeld. De noten bevatten veel gezonde Omega-7 vetzuren (22%) en relatief weinig eiwitten. Bomen geven na ongeveer 5 jaar de eerste vruchten. Wij kunnen de soort houden als kuipplant met in de eerste jaren een minimumtemperatuur van 10grC en voor oudere planten 0grC. De plant is goed te snoeien en houdt van een zonnige standplaats.

Zaaibeschrijving: De buitenste schil van de zaden kunt u voorzichtig proberen te kraken met een hamer, waarna de zaden in een glas lauwwarm water voor 24 uur geweekt kunnen worden. Zaden die zinken, zijn geschikt om te zaaien. Drijvende zaden moeten beter gekraakt worden of zullen niet kiemkrachtig zijn. Zaaien kan in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats laten kiemen. Kieming na enkele weken of maanden.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.