nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Paarse magnolia (Magnolia liliiflora) Paarse magnolia (Magnolia liliiflora)
Paarse magnolia (Magnolia liliiflora)
Paarse magnolia (Magnolia liliiflora)

Paarse magnolia (Magnolia liliiflora)

De paarse magnolia groeit van oorsprong in Yunnan en wordt een kleine boom van maximaal 4 meter hoog. De 13cm grote, paarse bloemen verschijnen in het voorjaar tegelijk met het blad (bij andere magnolia's eerst alleen de bloemen) en verspreiden een heerlijke geur. De bloemen zijn primitief, omdat de magnolia één van de eerste bl.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De paarse magnolia groeit van oorsprong in Yunnan en wordt een kleine boom van maximaal 4 meter hoog. De 13cm grote, paarse bloemen verschijnen in het voorjaar tegelijk met het blad (bij andere magnolia's eerst alleen de bloemen) en verspreiden een heerlijke geur. De bloemen zijn primitief, omdat de magnolia één van de eerste bloemen is in de evolutie.
Bij kwekers wordt vaak een variëteit van deze soort aangeboden, de nigra. Oorspronkelijk zouden de bloemblaadjes van die variëteit binnen en buiten egaal paars moeten zijn, maar dat is tegenwoordig vaak niet meer het geval. De variëteit is daardoor weer meer gaan lijken op de oorspronkelijke soort. Deze zaden zijn van de oorspronkelijke soort.  

Zaaibeschrijving: De zaden eerst 24 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Na het zaaien het geheel wegzetten in de koelkast gedurende 8 weken, waarbij de grond vochtig gehouden moet worden (afdekken met folie). Na deze koudeperiode bij 20-25 graden Celsius laten kiemen.

Familie: Magnoliaceae
Latijnse naam: Magnolia liliiflora
Nederlandse naam: Paarse magnolia / Mulan magnolia
Oorsprong soort: Yunnan, China

Zaaitijd: November - Mei
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Foto 1: Kurt Stueber (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Carla Tassi via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen