nl en
๎Œ”

Subtropisch / Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)

Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
2 Reviews | Review toevoegen
De zaden van de parelboom zijn zwart en fluweelzacht. Ze worden vaak gebruikt voor sieraden en rijpen in rode vruchten.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 5,00
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
De zaden van deze soort zijn werkelijk parels: zwart en fluweelzacht. De zaden worden in Afrika dan ook gebruikt in sieraden, maar worden bijvoorbeeld ook in de Antilliaanse keuken gebruikt. Deze tot 5 meter hoge struik of kleine boom heeft prachtig, glanzend blad en maakt clusters van groenrode bloemen. De vrucht heeft drie lobben en is aan de binnenkant felrood. Bij rijping barst de vrucht open, zodat deze binnenkant met daarop de zaden gepresenteerd wordt. De plant kan bij ons gehouden worden als kuip- of kamerplant met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Zorg voor een zonnige standplaats.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en daarna zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Family: Sapindaceae
Latijnse naam: Majidea zanguebarica
Nederlandse naam: Zwarte parelboom / Mgambo
Oorsprong soort: Zanzibar

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Eyeweed via Flickr
Foto 2: Jardin Boricua via Flickr
Foto 3: Shubhada Nikharge via Flickr

Sorteren op:

Review toevoegen
Chris - 30-10-2021 11:17

Kweken gaat goed. Mooie boompjes die ook wel wat kunnen hebben. Ik heb ze nu een jaar of 4 en afhankelijk van verzorging(wisselen van pot/voeding) zijn ze nu 0,5 - 1 meter. Ben wel benieuwd of ze ooit ook gaan bloeien.

Anneke - 25-04-2020 19:09

De zaden doen hun naam eer aan: zwart en alsof ze van glanzend fluweel zijn gemaakt. Het kweken gaat redelijk. De uiteindelijk overgebleven plant groeit langzaam met kleine blaadjes.