nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica) Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)
Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)

Zwarte parelboom (Majidea zanguebarica)

De zaden van deze soort zijn werkelijk parels: zwart en fluweelzacht. De zaden worden in Afrika dan ook gebruikt in sieraden, maar worden bijvoorbeeld ook in de Antilliaanse keuken gebruikt. Deze tot 5 meter hoge struik of kleine boom heeft prachtig, glanzend blad en maakt clusters van groenrode bloemen. De vrucht heeft drie lobben en i.. Lees meer
5,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De zaden van deze soort zijn werkelijk parels: zwart en fluweelzacht. De zaden worden in Afrika dan ook gebruikt in sieraden, maar worden bijvoorbeeld ook in de Antilliaanse keuken gebruikt. Deze tot 5 meter hoge struik of kleine boom heeft prachtig, glanzend blad en maakt clusters van groenrode bloemen. De vrucht heeft drie lobben en is aan de binnenkant felrood. Bij rijping barst de vrucht open, zodat deze binnenkant met daarop de zaden gepresenteerd wordt. De plant kan bij ons gehouden worden als kuip- of kamerplant met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius. Zorg voor een zonnige standplaats.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en daarna zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Family: Sapindaceae
Latijnse naam: Majidea zanguebarica
Nederlandse naam: Zwarte parelboom / Mgambo
Oorsprong soort: Zanzibar

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Foto 1: Eyeweed via Flickr
Foto 2: Jardin Boricua via Flickr
Foto 3: Shubhada Nikharge via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
2
0
0
0
0

Chris

Kweken gaat goed. Mooie boompjes die ook wel wat kunnen hebben. Ik heb ze nu een jaar of 4 en afhankelijk van verzorging(wisselen van pot/voeding) zijn ze nu 0,5 - 1 meter. Ben wel benieuwd of ze ooit ook gaan bloeien.


Anneke

De zaden doen hun naam eer aan: zwart en alsof ze van glanzend fluweel zijn gemaakt. Het kweken gaat redelijk. De uiteindelijk overgebleven plant groeit langzaam met kleine blaadjes.