Assortiment

Kamerplanten / Egellelie (Massonia depressa)

Egellelie (Massonia depressa)
Egellelie (Massonia depressa)
0 Reviews | Review toevoegen

Een aparte plant uit Zuid-Afrika met twee bladeren en een borstelachtige bloeiwijze. De bloemen worden bestoven door knaagdieren.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,50
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Egellelie

Herkomst:
Zuid-Afrika

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
De egellelie is een heel aparte plant die van oorsprong voorkomt langs de kaap in Zuid-Afrika. De plant maakt slechts twee bladeren en heeft een borstelachtige bloeiwijze. De bloemen verspreiden een gistige geur om knaagdieren, zoals gerbils, te lokken. De dieren zijn dol op de suikerige nectar en bestuiven met hun bezoek de bloemen. De plant is door zijn grootte goed te houden als kamerplant. Zorg daarbij voor een lichte standplaats en een zandige grond.   

Zaaibeschrijving:
Oppervlakkig zaaien in een mix van zand en zaaigrond (1:1). Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen bij een dagtemperatuur van 20 graden Celsius en een nachttemperatuur richting de 10 graden Celsius (dagelijkse gang). Kieming meestal na enkele weken, maar soms later.   

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Foto: TpHolland (CCA-2.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.