nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Egellelie (Massonia depressa) Egellelie (Massonia depressa)
Egellelie (Massonia depressa)
Egellelie (Massonia depressa)

Egellelie (Massonia depressa)

De egellelie is een heel aparte plant die van oorsprong voorkomt langs de kaap in Zuid-Afrika. De plant maakt slechts twee bladeren en heeft een borstelachtige bloeiwijze. De bloemen verspreiden een gistige geur om knaagdieren, zoals gerbils, te lokken. De dieren zijn dol op de suikerige nectar en bestuiven met hun bezoek de b.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De egellelie is een heel aparte plant die van oorsprong voorkomt langs de kaap in Zuid-Afrika. De plant maakt slechts twee bladeren en heeft een borstelachtige bloeiwijze. De bloemen verspreiden een gistige geur om knaagdieren, zoals gerbils, te lokken. De dieren zijn dol op de suikerige nectar en bestuiven met hun bezoek de bloemen. De plant is door zijn grootte goed te houden als kamerplant. Zorg daarbij voor een lichte standplaats en een zandige grond.   

Zaaibeschrijving: Oppervlakkig zaaien in een mix van zand en zaaigrond (1:1). Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen bij een dagtemperatuur van 20 graden Celsius en een nachttemperatuur richting de 10 graden Celsius (dagelijkse gang). Kieming meestal na enkele weken, maar soms later.   

Familie: Asparagaceae
Latijnse naam: Massonia depressa
Nederlandse naam: Egellelie
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden

Foto: TpHolland (CCA-2.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen