nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica) Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica) Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica)
Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica)
Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica)
Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica)

Kalebasmuskaatnoot (Monodora myristica)

De zaden van de bijzondere kalebasmuskaatnoot werden vroeger verkocht als een goedkope variant van nootmuskaat, omdat de smaak daar erg op lijkt. Tegenwoordig worden de zaden vrijwel alleen nog in de Afrikaanse keuken gebruikt als smaakmaker van gerechten. De kalebasmuskaatnoot is een tropische boom uit West-Afrika die daar 35 meter hoog kan word.. Lees meer
8,00
Prijs per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De zaden van de bijzondere kalebasmuskaatnoot werden vroeger verkocht als een goedkope variant van nootmuskaat, omdat de smaak daar erg op lijkt. Tegenwoordig worden de zaden vrijwel alleen nog in de Afrikaanse keuken gebruikt als smaakmaker van gerechten. De kalebasmuskaatnoot is een tropische boom uit West-Afrika die daar 35 meter hoog kan worden. Het blad is met 45 cm ook groot, maar vooral de bloemen geven deze soort een bijzondere sierwaarde. De bloemen zijn geelrood gevlekt, hangen aan lange bloemstelen en lijken op de bloem van een orchidee. De 20 cm grote vrucht is rond en groen en hangt aan een steel van soms wel 60 cm lang.

De soort kan gehouden worden als kamerplant, maar een verwarmde kas zou beter zijn. De temperatuur moet het gehele jaar boven de 15 graden Celsius blijven en de plant moet regelmatig besproeid worden met water. De zaden zijn zeer zeldzaam, hoogstens enkele keren per jaar beschikbaar en maar kort kiemkrachtig. De levertijd van deze soort kan daardoor oplopen.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in warm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-30 graden Celsius. Grond constant vochtig houden en afdekken met huishoudfolie of glas.

Familie: Annonaceae
Latijnse naam: Monodora myristica
Nederlandse naam: Kalebasmuskaatnoot
Oorsprong soort: Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Foto 1: Phginlon via Flickr
Foto 2: Carmen Paixao via Flickr 

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen