nl en
๎Œ”

Tropisch / Noni (Morinda citrifolia)

Noni (Morinda citrifolia) Noni (Morinda citrifolia) Noni (Morinda citrifolia)
Noni (Morinda citrifolia) Noni (Morinda citrifolia) Noni (Morinda citrifolia)
Noni (Morinda citrifolia)
0 Review | Review toevoegen
De bijzondere witgele nonivruchten zijn bekend geworden door de verkoop van onder andere nonisap dat goed zou zijn voor de gezondheid. Het is een makkelijk te houden kamerplant.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Noni is een gemakkelijk te kweken kamerplant die goed bestand is tegen zon, schaduw en droogte. De nonivrucht is de laatste tijd vrij bekend geworden door de verkoop van onder andere nonisap, waardoor de noni in steeds meer landen wordt geteeld. De vrucht kan ongeveer 18 cm groot worden en kleurt bij rijping van groen naar geelwit. Tijdens de rijping krijgt de vrucht een steeds scherpere geur, waarmee vleerhonden worden aangetrokken voor de verspreiding van de zaden. Door deze geur wordt de vrucht ook wel rottekaasvrucht genoemd. Het zorgt ervoor dat de noni niet direct aantrekkelijk is om te eten, maar de smaak valt mee en lijkt een beetje op ananas. Aboriginals eten de vrucht rauw met zout en in Azië wordt de vrucht bijv. toegevoegd aan curries. Het eten van de vrucht zou gezond zijn en allerlei kwalen kunnen tegenhouden, waardoor het eten de moeite waard zou moeten zijn. Het blad van de 3-4 meter hoge boom is populair bij wevermieren die er nesten van maken.     

Zaaibeschrijving: Zaden voorzichtig inkepen met een mesje en vervolgens 24 uur laten weken in water. Zaaien in zaai- en stekgrond en bij ongeveer 25 graden Celsius laten kiemen. Grond daarbij constant vochtig houden.

Familie: Rubiaceae
Latijnse naam: Morinda citrifolia
Nederlandse naam: Noni
Oorsprong soort: Zuidoost-Azië

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.