nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Kroonluchterboon (Mucuna holtonii) Kroonluchterboon (Mucuna holtonii) Kroonluchterboon (Mucuna holtonii) Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)
Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)
Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)
Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)
Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)

Kroonluchterboon (Mucuna holtonii)

De kroonluchterboon is een tot 15 m hoge liaan uit de tropische bossen van Centraal-Amerika. De cremewitte bloemen hangen aan tot wel 5 meter lange stelen en worden bestoven door vleermuizen (zie afbeelding 2). Doordat de bloem van vorm verandert als deze nectar heeft, kunnen vleermuizen met behulp van echolocatie precies zien bij welke bloem er .. Lees meer
4,00
Prijs per 2 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De kroonluchterboon is een tot 15 m hoge liaan uit de tropische bossen van Centraal-Amerika. De cremewitte bloemen hangen aan tot wel 5 meter lange stelen en worden bestoven door vleermuizen (zie afbeelding 2). Doordat de bloem van vorm verandert als deze nectar heeft, kunnen vleermuizen met behulp van echolocatie precies zien bij welke bloem er nog iets te halen is. Doordat de bloemen als kroonluchters in de lucht hangen, kunnen vleermuizen gemakkelijk langsvliegen en de bloemen bestuiven. De drijvende zaden hebben een zeer harde zaadwand die ze beschermd tegen de zee, waardoor de zaden met behulp van de golfstromen over de hele wereld verspreid kunnen worden. Ze worden dan ook regelmatig gevonden op stranden.
De plant kan bij ons in een kas of in huis opgekweekt worden. Omdat de klimmer erg groot kan worden, kunt u de plant regelmatig terugsnoeien.  

Zaaibeschrijving: Zaden licht inkepen (zonder kiemwit te beschadigen) en daarna 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Mucuna hoitonii
Nederlandse naam: Kroonluchterboon
Oorsprong soort: Zuid-Amerika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden

Foto 1 en 2: Reinaldo Aguilar via Flickr
Foto 3: Jardin Boricua via Flickr

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 2 beoordelingen
1
1
0
0
0

Linda

2 van de 2 gelukt. Aangeschuurd op ze zijkant in het midden tot het witte zichtbaar was. Daarna in licht vochtige aarde in een zipzak op de radiator in de badkamer. Beetje geduld, maar daar gingen ze.


Wilschut

Zaad na 6 weken ontkiemt op 25 graden. Harde groeier die zijn weg zoekt langs touwen en haken langs het plafond. Vrij snel in grote pot gezet met cocopeat en potgrond