Top

Mucuna macrocarpa

  • Mucuna macrocarpa
  • Mucuna macrocarpa
rating 5
(5 / 3 Reviews)
4,00
per zaad

Nederlandse naam:
Roestblad mucuna / Saba ling

Herkomst:
Indië

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving
Dit is een zeer zeldzame mucuna-soort uit de buurt van Indonesië die voorkomt in vochtige bossen tot aan de Himalaya op hoogtes tussen de 800 en 3000 meter. Oudere planten kunnen wel 90 bloemtrossen tegelijkertijd produceren die direct aan de stam hangen. De bloemen zijn paarsgeel gekleurd, hebben een snavelachtige vorm en groeien in trossen van ongeveer 20 cm groot. De plant speelt een rol in de traditionele Chinese geneeskunde en kan bij ons gehouden worden in huis of in een verwarmde kas. Omdat de plant zeer groot kan worden, kunt u de plant regelmatig terugsnoeien.
De drijvende zaden hebben een harde zaadwand die ze beschermt tegen de zee. Op die manier kan de plant zich over de hele wereld verspreiden en wordt dan ook op stranden wereldwijd gevonden.

Zaaibeschrijving:
Zaden licht inkepen (zonder kiemwit te beschadigen) en daarna 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto's: ThePlantAttraction.com


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (3)
rating 5 (5 / 3 Reviews)

Ingmar (21-08-2019) rating 5 Met de dremel kleine gaatjes erin geboord. 5 Zaden. Alle 5 ontkiemd!

Mirjam (06-06-2018) rating 5 14 mei twee zaden geplant na een halfuur lang met een schuurmachine bezig te zijn geweest (dat is echt niet makkelijk!) en 31 mei waren beide zaden gekiemd. Inmiddels zijn ze 20 en 30 cm lang en lekker aan het slingeren: een enorm snel groeiende plant dus! Benieuwd hoe mijn woonkamer eruit komt te zien over een paar weken/maanden.

Roel (07-10-2017) rating 5 Een aantal van deze zaadjes besteld. Als ze binnen komen zijn ze keihard. Met een mesje inkepen was lastig, dus ik heb uiteindelijk met de boormachine de dunne zijde langzaam ingeslepen.
Vervolgens in warm water gelegd en je zag ze opzwellen. Nu 100% ontkieming :-) en plantjes groeien hard.

Type de code over