Top

Mucuna nigricans

  • Mucuna nigricans
  • Mucuna nigricans
rating 5
(5 / 2 Reviews)
4,00
per zaad

Nederlandse naam:
Zwarte jadebloem

Herkomst:
Oostelijk Azië

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
De zwarte jadebloem is een zeer zeldzame klimplant uit de tropische gebieden in het oosten van Azië met een spectaculaire bloeiwijze. De bloemen van ongeveer 10 cm groot groeien in hangende klusters van wel 30 cm lang en hebben een bijzondere zwart-paarse kleur. Het is een klimplant die in de natuur tot een hoogte van 20 meter kan klimmen, maar deze soort groeit duidelijk minder fors dan andere Mucuna-soorten. In Nederland blijft de plant ook kleiner (goed te snoeien evt.) en de bloei kan al bij jonge, kleinere planten optreden: soms al binnen een jaar! Daarvoor kunt u de plant het beste een plaats in een kas of serre geven met veel zonlicht en voldoende luchtvochtigheid. De minimumtemperatuur voor de plant ligt rond 5 graden Celsius, maar voor een goede groei en bloei is een temperatuur van minimaal 15 graden Celsius ideaal. Het is een zeldzame soort voor de liefhebber.  

Zaaibeschrijving:
De zaden kunnen eerst aan de zijkant worden ingekeept of goed worden aangeschuurd zonder het kiemwit te beschadigen (tot het kleurverschil). Vervolgens 24 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming volgt meestal na enkele weken bij een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius. Grond gehele periode constant licht vochtig houden.

Zaaitijd:
Gehele jaar 

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Foto 2: Forest en Kim Starr


Soort is tijdelijk niet op voorraad
Verwachte levertijd: 6 maanden
Reviews (2)
rating 5 (5 / 2 Reviews)

Joke (12-03-2019) rating 5 Een klein jaar later: plant bij het raam, langs draad om kozijnen raam heen. Is nu ca. 4 meter en begint na winterstop nu weer te groeien. Ben benieuwd naar bloemen.

Joke (14-04-2018) rating 5 ooo, weken geleden gezaaid, eerst gekerfd, toen 24 uur in water en toen in een potje, begint nu op te komen! Hoop dat het lukt!

Type de code over