nl en

Subtropisch / Fluweelboon (Mucuna pruriens)

Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens)
Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens) Fluweelboon (Mucuna pruriens)
Fluweelboon (Mucuna pruriens)
0 Review | Review toevoegen
De zaden spelen een rol in de Hindoeïstische geneeskunde en zitten in peulen met fluweelzachte haren. Het is een tropische klimmer die het ook goed als eenjarige doet.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Mucuna pruriens
Nederlandse naam: Fluweelboon
Herkomst: India

De fluweelboon is een tot 15 meter hoge klimmer uit de tropische gebieden van zuidelijk Azië. De zaden spelen een belangrijke rol in de Hindoeïstische geneeskunde en zouden allerlei kwalen, waaronder de ziekte van Parkinson, kunnen tegengaan. Ook in Nederland zijn allerlei extracten van deze soort verkrijgbaar als bijvoorbeeld lustopwekker en stressregulator.
De plant geeft paarse bloemtrossen en kan in huis of in een kas opgekweekt worden. Ook zou de soort als eenjarige in een koude kas gehouden kunnen worden. De peulen zijn bedekt met fluweelzachte haren die jeuk kunnen veroorzaken als u deze aanraakt. Ze zien er echter wel heel sierlijk uit.    

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 24 uur laten weken in warm water. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.