nl en
๎Œ”

Tropisch / Rode hamburgerboon (Mucuna urens)

Rode hamburgerboon (Mucuna urens) Rode hamburgerboon (Mucuna urens)
Rode hamburgerboon (Mucuna urens) Rode hamburgerboon (Mucuna urens)
Rode hamburgerboon (Mucuna urens)
0 Review | Review toevoegen
Een vrij zeldzame klimplant uit Zuid-Amerika met sierlijke, op een hamburger lijkende zaden. Zaden spoelen wereldwijd aan op stranden.
โ‚ฌย 8,00
per 2 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De rode hamburgerboon of rode zeeboon is een klimmer uit Zuid-Amerika met grote peulen waarin de bonen/zaden zitten. De naam hamburgerboon is Amerikaans en refereert aan het hamburgerachtige uiterlijk van de sierlijke zaden. De naam zeeboon heeft de plant te danken aan het feit dat de zaden de wereld over drijven. Ze spoelen aan op stranden van tropische eilanden en continenten waar de zeestromen naartoe leiden en kiemen in de buurt van het water. De zaden worden gebruikt voor sieraden, maar kunnen natuurlijk ook gezaaid worden. Het is een tropische klimplant die gehouden kan worden als kamerplant. De soort is vrij zeldzaam in tegenstelling tot de meer voorkomende gewone hamburgerboon (Mucuna sloanei).

Zaaibeschrijving: Zaden licht inkepen (zonder kiemwit te beschadigen) en daarna 24 uur laten weken in lauwwarm water. Zaaien in zaai- en stekgrond, grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen.

Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Mucuna urens
Nederlandse naam: Rode hamburgerboon
Oorsprong soort: Zuid-Amerika

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.