Top

Musa itinerans var. formosana

  • Musa itinerans var. formosana
4,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Taiwan banaan

Herkomst:
Taiwan

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
Over de juiste soortsnaam voor deze soort van Taiwan is lang gediscussieerd. Het zou gaan om de aparte soort Musa formosana, maar de soort lijkt sterk op de Musa basjoo, waardoor ook gedacht is dat het een variëteit zou kunnen zijn van deze soort: Musa basjoo var. formosana. Sinds 2011 is de soort als variëteit benoemd van een hele andere bananensoort: de Musa itinerans, zodat de naam op dit moment Musa itinerans var. formosana is. We zullen zien of het bij deze benaming blijft.
Het is een tot 6 meter hoge banaan van de heuvels in Taiwan met een paarsrode bloeiwijze en 10 cm grote, eetbare vruchten. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius.

Zaaibeschrijving:
Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over