nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Taiwanese banaan (Musa itinerans var. formosana) Taiwanese banaan (Musa itinerans var. formosana)
Taiwanese banaan (Musa itinerans var. formosana)
Taiwanese banaan (Musa itinerans var. formosana)

Taiwanese banaan (Musa itinerans var. formosana)

Over de juiste soortsnaam voor deze soort van Taiwan is lang gediscussieerd. Het zou gaan om de aparte soort Musa formosana, maar de soort lijkt sterk op de Musa basjoo, waardoor ook gedacht is dat het een variëteit zou kunnen zijn van deze soort: Musa basjoo var. formosana. Sinds 2011 is de soort al.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Over de juiste soortsnaam voor deze soort van Taiwan is lang gediscussieerd. Het zou gaan om de aparte soort Musa formosana, maar de soort lijkt sterk op de Musa basjoo, waardoor ook gedacht is dat het een variëteit zou kunnen zijn van deze soort: Musa basjoo var. formosana. Sinds 2011 is de soort als variëteit benoemd van een hele andere bananensoort: de Musa itinerans, zodat de naam op dit moment Musa itinerans var. formosana is. We zullen zien of het bij deze benaming blijft.
Het is een tot 6 meter hoge banaan van de heuvels in Taiwan met een paarsrode bloeiwijze en 10 cm grote, eetbare vruchten. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant met een minimumtemperatuur van 5 graden Celsius.

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Familie: Musaceae
Latijnse naam: Musa itinerans var. formosana
Nederlandse naam: Taiwanese banaan
Oorsprong soort: Taiwan

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Stijn Vanderauwera

mooie plant eerst de zaden 3 dagen in mijn aqaurium gehouden (25°C) en dan uitgezaaid in stekgrond overdekt met plastieke koepel grond licht vochtig houden en af en toe de plastieke koeple nat sproeien vanbinnen en de verluchtig deurtjes dicht zolang er niks gekiemd is ,dan helemaal openzetten.