Top

Musa sp. 'Helens Hybrid'

  • Musa sp. 'Helens Hybrid'
  • Musa sp. 'Helens Hybrid'
rating 5
(4.5 / 2 Reviews)
3,50
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Helen's banaan

Herkomst:
Himalaya

Minimumtemperatuur:
-10 graden Celsius

Beschrijving:
Bananen uit eigen tuin? Met deze soort lijkt het te gaan lukken. 
Helen's banaan is waarschijnlijk een natuurlijke kruising tussen de Musa 'Chini-Champa' en de Musa sikkimensis, waardoor er een interessante plant is ontstaan. De Chini-Champa heeft gezorgd voor heerlijke, zoete bananen en een rode bladnerf, roodachtige stam en rode onderzijde van het blad. En de sikkimensis heeft ervoor gezorgd dat deze plant goed tegen lage temperaturen kan. Het resultaat is een vrij winterharde banaan die in onze tuin heerlijke bananen kan produceren. Zorg wel voor voldoende winterbescherming (inpakken van stam in isolatiemateriaal) en bescherm jonge planten nog tegen vorst.

Zaaibeschrijving:
Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: HookedOnPalms.com


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (2)
rating 5 (4.5 / 2 Reviews)

Jefri (06-10-2019) rating 5 Half juli de zaden gekocht en in een kasje met bodemwarmte uitgezet. We zijn nu begin oktober en nummertje vier komt intussen boven! De kinderen gaan lekker veel banaantjes kunnen eten.

Remco K. (14-03-2017) rating 4 September vorig jaar zaden gekocht en in mini kasje in vensterbank gezet. Was hem zelfs tijdje vergeten gezien er maar niks tevoorschijn kwam en de grond was daardoor uitgedroogd. Maand geleden kasje weer veel vocht gegeven en vol in de zon gezet. En eindelijk na bijna 6 maanden steekt een banaantje zijn kopje boven het zand uit.

Type de code over