nl en
๎Œ”

Winterhard / Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid')

Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid') Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid')
Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid') Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid')
Helen's banaan (Musa sp. 'Helens Hybrid')
3 Reviews | Review toevoegen
Deze soort produceert zoete, eetbare bananen en is op een beschutte plaats met winterbescherming winterhard.
โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Musaceae
Latijnse naam: Musa sp. 'Helens Hybrid'
Nederlandse naam: Helen's banaan
Herkomst: Himalaya

Bananen uit eigen tuin? Met deze soort lijkt het te gaan lukken. 
Helen's banaan is waarschijnlijk een natuurlijke kruising tussen de Musa 'Chini-Champa' en de Musa sikkimensis, waardoor er een interessante plant is ontstaan. De Chini-Champa heeft gezorgd voor heerlijke, zoete bananen en een rode bladnerf, roodachtige stam en rode onderzijde van het blad. En de sikkimensis heeft ervoor gezorgd dat deze plant goed tegen lage temperaturen kan. Het resultaat is een vrij winterharde banaan die in onze tuin heerlijke bananen kan produceren. Zorg wel voor voldoende winterbescherming (inpakken van stam in isolatiemateriaal) en bescherm jonge planten nog tegen vorst.

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Jefri - 25-06-2021 13:07

Al een ruime tijd terug 5 zaadjes uitgezaaid en al snel kwamen er 3 uit.
1 exemplaar staat buiten in de volle grond, wel op een redelijk beschutte plek, en is op een jaar tijd tot wel 2 meter groot geworden.
Afgelopen winter was het kwik tot onder -10 graden gezakt, waarbij het bovengrondse gedeelte van de plant volledig was afgestorven, zelfs nadat de stam goed met isolerend materiaal was ingepakt.
Maar nu in de lente is ie opnieuw in gang geschoten en staat na een paar maand al zeker 1 meter hoog.

Zeer mooie varieteit, ik kan echt niet wachten tot er eentje tot bloeien komt om dan de banaantjes te proeven.

Tomas - 13-07-2020 14:51

5 zaden...

De eerste poging 2 zaden in een potje gestopt. Ik had er geen verwachtingen van en stond dus vanmorgen te kijken toen een kleine kiem boven de grond was uitgekomen. Erg leuk en spannend wat deze gaat doen de komende tijd!

Remco K. - 14-03-2017 23:34

September vorig jaar zaden gekocht en in mini kasje in vensterbank gezet. Was hem zelfs tijdje vergeten gezien er maar niks tevoorschijn kwam en de grond was daardoor uitgedroogd. Maand geleden kasje weer veel vocht gegeven en vol in de zon gezet. En eindelijk na bijna 6 maanden steekt een banaantje zijn kopje boven het zand uit.