Top

Musa velutina

  • Musa velutina
  • Musa velutina
rating 4
(4 / 1 Reviews)
3,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Roze dwergbanaan

Herkomst:
India 

Minimumtemperatuur:
-5 graden Celsius

Beschrijving:
Deze soort produceert fraaie roze bloemen, gevolgd door zoete, eetbare, roze bananen. De soort blijft van nature vrij klein (maximaal 2 meter), waardoor deze uitermate geschikt is om te laten groeien in een kuip. De plant kan al binnen 2 jaar tot bloei komen en kan het beste beschermd worden tegen temperaturen onder het vriespunt. De wortels kunnen tot -5 graden Celsius, maar daarbij zal de plant bovengronds wel afsterven. Zorg voor een beschutte standplaats zonder felle zon.

Zaaibeschrijving:
Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Tanetahi via Flickr


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (1)
rating 4 (4 / 1 Reviews)

Lianne (28-08-2018) rating 4 Ik heb alle 5 de zaden in 2017 gezaaid en 1 is er uitgekomen.
Die groeit als kool, met name tijdens de zomer gaat het hard. Er komen elke week wel nieuwe bladeren aan de plant. In het voorjaar van 2019 gaat 'ie in een grotere pot en heel benieuwd of hij dan nog groter gaat worden en gaat bloeien.

Type de code over