nl en
๎Œ”

Subtropisch / Roze dwergbanaan (Musa velutina)

Roze dwergbanaan (Musa velutina) Roze dwergbanaan (Musa velutina) Roze dwergbanaan (Musa velutina)
Roze dwergbanaan (Musa velutina) Roze dwergbanaan (Musa velutina) Roze dwergbanaan (Musa velutina)
Roze dwergbanaan (Musa velutina)
4 Reviews | Review toevoegen
Een kleinblijvende soort met fraaie roze bloemen die gevolgd worden door zoete, eetbare, roze bananen. Een leuke plant voor in een kuip bij minimaal 0grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Musaceae
Latijnse naam: Musa velutina
Nederlandse naam: Roze dwergbanaan
Herkomst: India

Deze soort produceert fraaie roze bloemen, gevolgd door zoete, eetbare, roze bananen. De soort blijft van nature vrij klein (maximaal 2 meter), waardoor deze uitermate geschikt is om te laten groeien in een kuip. De plant kan al binnen 2 jaar tot bloei komen en kan het beste beschermd worden tegen temperaturen onder het vriespunt. De wortels kunnen tot -5 graden Celsius, maar daarbij zal de plant bovengronds wel afsterven. Zorg voor een beschutte standplaats zonder felle zon.

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 2: Tanetahi via Flickr

Sorteren op:

Review toevoegen
one seed has already germinated - 31-10-2022 09:03

These are erratic in germination from what I read but it's been a month since I soaked them and put them in damp paper towel in a sealed bag and one of them has germinated which is great. Looking forward to the rest of them :)

Guilano - 25-05-2022 19:45

Goede zaden en snel geleverd.

Yvonne - 17-01-2021 08:36

Het is nu het derde jaar dat ik deze plant heb. Er bleven twee zaailingen over, die het eerste jaar alleen blad aanmaakten. Het tweede jaar volgde bloei met daarop prachtige roze banaantjes. Niet eetbaar overigens, de bittere smaak die normaal gesproken in de schil van gele bananen zit, zit in de hele vrucht, en deze zit ook vol met zaden. Na de vruchtzetting is de moederplant afgestorven, maar vanuit het hart is nieuwe groei ontstaan. Afgelopen jaar hebben die gegroeid (blad aangemaakt). Hopelijk volgend jaar weer bloei.
Leuke plant, al kan het slecht tegen de wind (in de zomer staan ze buiten). De stengels krijgen dan vlug een vouw, waardoor ze slap gaan hangen.

Lianne - 28-08-2018 19:36

Ik heb alle 5 de zaden in 2017 gezaaid en 1 is er uitgekomen.
Die groeit als kool, met name tijdens de zomer gaat het hard. Er komen elke week wel nieuwe bladeren aan de plant. In het voorjaar van 2019 gaat 'ie in een grotere pot en heel benieuwd of hij dan nog groter gaat worden en gaat bloeien.