nl en
๎Œ”

Tropisch / Plantagebanaan (Musa x paradisiaca)

Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca)
Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca) Plantagebanaan (Musa x paradisiaca)
Plantagebanaan (Musa x paradisiaca)
0 Review | Review toevoegen
Alle bananen in de winkel zijn afkomstig van kruisingen van deze banaan. Ook dit is een kruising, echter een natuurlijke tussen M. acuminata en M. balbisiana.
โ‚ฌย 3,50
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Musaceae
Latijnse naam: Musa x paradisiaca
Nederlandse naam: Plantagebanaan
Herkomst: Zuidoost-Azië

De Musa x paradisiaca is een zeer belangrijke kruising tussen de M. acuminata en M. balbisiana, omdat deze kruising ervoor zorgt dat wij heerlijke, zoete, pitloze bananen in de supermarkt hebben. Eerst werd gedacht dat de soort M. paradisiaca bakbananen gaf en de soort M. sapientum handbananen, maar later is gebleken dat dit synoniemen zijn en dat alle bananen uit de handel van deze plant afkomstig zijn. De bananen op plantages zijn overigens triploïde kruisingen van deze soort, zodat er steriele, pitloze bananen geteeld kunnen worden. De bananen van deze zaden zullen dan ook pitten krijgen, zodat u dat verschil ook mooi kunt zien. Het is een tot 9 meter hoge boom die op een natuurlijke manier in de buurt van Thailand is ontstaan. In die regio overlappen namelijk de verspreidingsgebieden van de acuminata en balbisiana. Omdat de plant enkel tropische omstandigheden gewend is, kunnen wij de plant houden als kamerplant.  

Zaaibeschrijving: Zaden aanschuren met schuurpapier en 48 uur laten weken in lauwwarm water. Daarna zaaien in zaai- en stekgrond. De grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen (bijv. in de zon of in de buurt van een kachel). Kieming kan enkele weken tot maanden duren en kan volgen zolang de zaden hard zijn.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.