nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Tabaksplant (Nicotiana tabacum) Tabaksplant (Nicotiana tabacum) Tabaksplant (Nicotiana tabacum) Tabaksplant (Nicotiana tabacum)
Tabaksplant (Nicotiana tabacum)
Tabaksplant (Nicotiana tabacum)
Tabaksplant (Nicotiana tabacum)
Tabaksplant (Nicotiana tabacum)

Tabaksplant (Nicotiana tabacum)

Dit is de echte tabaksplant, waarvan al honderden jaren tabak wordt gemaakt. Tabak komt van oorsprong uit het Caribisch gebied en werd in eerste instantie medicinaal gebruikt. Ook bleek tabak goed te werken als insecticide op plantages en als anti-muggen-crème. Het werd in Europa aangekondigd als wondermiddel, maar al in de 17e eeuw bleek .. Lees meer
3,50
Prijs per 50 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Dit is de echte tabaksplant, waarvan al honderden jaren tabak wordt gemaakt. Tabak komt van oorsprong uit het Caribisch gebied en werd in eerste instantie medicinaal gebruikt. Ook bleek tabak goed te werken als insecticide op plantages en als anti-muggen-crème. Het werd in Europa aangekondigd als wondermiddel, maar al in de 17e eeuw bleek het een stuk ongezonder te zijn dan gedacht. De medicinale toepassing verdween hierdoor, maar de recreatieve opmars in Europa was hiermee niet te stoppen. Elk blad bevat 2-8% nicotine en deze stof maakt tabak zeer verslavend. Daarnaast werd het in de 18e eeuw een statussymbool voor rijken die tabak begonnen te roken met de pijp. De sigaret kwam later en is op dit moment nog steeds populair. China is momenteel de grootste producent van tabak. 

De plant kan bij ons in de tuin gehouden worden als eenjarige. Het is een sierlijke plant met grote bladeren (tot wel 60 cm) en lichtroze bloemen. Het blad kan eventueel in de zomer worden geoogst en daarna 6 tot 8 weken worden gedroogd. Het is een gecultiveerde soort en het is nog onduidelijk hoe deze ontstaan is. Waarschijnlijk is het een hybride van 3 wilde tabakssoorten.  

Zaaibeschrijving: Kleine zaden oppervlakkig zaaien in zaai- en stekgrond en het geheel afdekken met glas of huishoudfolie. Bij een constant vochtige grond en op een lichte standplaats volgt de kieming meestal na enkele weken. 

Productspecificatie

Familie:
Solanaceae
Wetenschappelijke naam:
Nicotiana tabacum
Nederlandse naam:
Tabaksplant
Oorsprong soort:
Hispaniola (Haïti en Dominicaanse Republiek)
Zaaitijd:
Februari-mei
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Solanaceae
Wetenschappelijke naam:
Nicotiana tabacum
Nederlandse naam:
Tabaksplant
Oorsprong soort:
Hispaniola (Haïti en Dominicaanse Republiek)
Zaaitijd:
Februari-mei
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 4 beoordelingen
4
0
0
0
0

Jan

Zijn allemaal opgekomen weet niet of het sigaret of sigaar tabak is maar heb ook burley , orient en gold gezaaid ga het mengen


Dionysios

Succesvol binnen gezaaid in de tray.
Half mei mogen ze buiten fluiten.
Vanaf augustus in de pijp.


Petra.E

Ik heb inmiddels twee keer een uitstekende oogst met dit zaad kunnen bereiken. Het vergde wat online studeer werk om te weten te komen hoe het nou precies moet met drogen en fermenteren. De schuur bleek uiteindelijk niet ideaal voor het drogen; veel te koud en veel te nat.
Uiteindelijk de bijkeuken volgehangen waar de luchtvochtigheid en temperatuur beter te reguleren waren .
Afgelopen jaar ondanks twijfels vooraf de gesneden tabak in de magnetron gefermenteerd. Het resultaat was uitstekend. Veel beter dan het jaar daarvoor toen ik wat op de centrale verwarming aan het klooien was met plastic bakjes van de Chinees. De oogst van afgelopen september/ oktober ben ik nu aan het roken. Het is niet scherp en je gaat er niet van hoesten. Het is een stuk minder verslavend dan tabak uit de winkel want dit is puur tabaksblad zonder extra verslavende toevoegingen.


Pauli

3 weken geleden (begin februari) gezaaid in kleine potjes met stekgrond. Na ongeveer 10 dagen eerste gekiemde zaailingen te zien, rest volgde enkele dagen later. Onder gewone tl-lamp gezet, nu kleine plantjes, zien er goed uit. Planning begin mei naar balkon in grote potten.
Prima zaad, goede kiemkracht!