nl en
๎Œ”

Winterhard / Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa)

Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa) Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa)
Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa) Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa)
Boliviaanse bergkokosnoot (Parajubaea torallyi var. microcarpa)
0 Review | Review toevoegen
De hoogst voorkomende palm ter wereld uit de Andes van Bolivia met eetbare vruchten. Bestand tegen vorst: onbeschermd tot -8grC, beschermd tot -13grC.
โ‚ฌย 6,00
per 3 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
De Boliviaanse bergkokosnoot is de hoogst voorkomende palm ter wereld en groeit in de Boliviaanse Andes tot 3400 meter hoog. Het is de enige grote plant op deze hoogtes, maar hij redt het op beschutte plekken in valleien heel goed. Wel wordt de soort bedreigd in zijn voortbestaan door het verdwijnen van leefgebieden en de oogst van de eetbare zaden en vruchten. De palm wordt in de natuur 10-20 meter hoog met blad tot 5 meter lang. De grote bloeiwijze wordt gevolgd door 5 cm grote vruchten in clusters tot wel 15 kg zwaar. Het is een snelle groeier die onbeschermd tegen -8 graden Celsius kan. Bij lagere temperaturen kunt u de stam van de plant inpakken met doeken of folie, zodat deze in ons klimaat buiten kan overwinteren. Een snelle groeier voor de halfschaduw en nog vrijwel onbekend!

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond en de grond licht vochtig houden. Zaden maar voor de helft bedekken met grond en bij kamertemperatuur laten kiemen (kan enkele maanden duren).

Familie: Arecaceae
Latijnse naam: Parajubaea torallyi var. microcarpa
Nederlandse naam: Boliviaanse bergkokosnoot
Oorsprong soort: Bolivia

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -8 graden Celsius


Foto 1: Benzz via Palmtalk
Foto 2: Batavo via Infojardin 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.