Assortiment

Kamerplanten / Injo passiebloem (Passiflora ambigua)

Injo passiebloem (Passiflora ambigua)
0 Reviews | Review toevoegen

Grote passiebloem die al door de Maya's werd gekweekt voor de eetbare passievruchten en nog te vinden is bij oude tempels. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 10 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Injo passiebloem

Herkomst:
Venezuela

Minimumtemperatuur:
12 graden Celsius

Beschrijving:
Een grote, snelgroeiende passiebloem uit de regenwouden van Venezuela die inmiddels voorkomt van Mexico tot aan Ecuador. De soort werd al door de Maya's gekweekt voor de eetbare, 5 cm grote, oranjegele passievruchten. Tegenwoordig worden de vruchten van de soort nog steeds verhandeld op lokale markten en groeit de plant nog op oude Maya-tempels. De bloemen zijn roze met paarswitte filamenten en met 10-13 cm vrij groot. Het is een tropische passiebloem die door zijn grootte geschikt is voor een grote kas, serre of atrium, maar met regelmatig snoeien ook prima op een zonnige plaats in huis kan groeien. De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 12 graden Celsius.

Zaaibeschrijving:
Zaden eerst 24-48 uur in sinaasappelsap laten weken en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Vilseskogen via Flickr
Foto 2: Katja Schulz

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.