nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Injo passiebloem (Passiflora ambigua) Injo passiebloem (Passiflora ambigua)
Injo passiebloem (Passiflora ambigua)
Injo passiebloem (Passiflora ambigua)

Injo passiebloem (Passiflora ambigua)

Een grote, snelgroeiende passiebloem uit de regenwouden van Venezuela die inmiddels voorkomt van Mexico tot aan Ecuador. De soort werd al door de Maya's gekweekt voor de eetbare, 5 cm grote, oranjegele passievruchten. Tegenwoordig worden de vruchten van de soort nog steeds verhandeld op lokale markten en groeit de plant nog op oude Maya-tempe.. Lees meer
4,00
Prijs per 10 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een grote, snelgroeiende passiebloem uit de regenwouden van Venezuela die inmiddels voorkomt van Mexico tot aan Ecuador. De soort werd al door de Maya's gekweekt voor de eetbare, 5 cm grote, oranjegele passievruchten. Tegenwoordig worden de vruchten van de soort nog steeds verhandeld op lokale markten en groeit de plant nog op oude Maya-tempels. De bloemen zijn roze met paarswitte filamenten en met 10-13 cm vrij groot. Het is een tropische passiebloem die door zijn grootte geschikt is voor een grote kas, serre of atrium, maar met regelmatig snoeien ook prima op een zonnige plaats in huis kan groeien. De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 12 graden Celsius.

Zaaibeschrijving: Zaden eerst 24-48 uur in sinaasappelsap laten weken en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen.

Familie: Passifloraceae
Latijnse naam: Passiflora ambigua
Nederlandse naam: Injo passiebloem
Oorsprong soort: Venezuela

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius


Foto 1: Vilseskogen via Flickr
Foto 2: Katja Schulz

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Nog geen beoordelingen