Top

Passiflora incarnata

  • Passiflora incarnata
  • Passiflora incarnata
rating 5
(5 / 3 Reviews)
3,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Passiebloem (Maypop)

Herkomst:
Verenigde Staten

Minimumtemperatuur:
-18 graden Celsius

Beschrijving:
Een winterharde passiebloem die zonder enige moeite in de tuin gehouden kan worden. Het is wel aan te raden om jonge planten nog even af te dekken met wat stro of een laagje bladeren, omdat deze nog wat kwetsbaar zijn. De bloemen variëren in kleur van bleekwit tot roze-achtig, paars. De passievruchten staan in de VS bekend als Maypop en zijn eetbaar. De plant groeit heel decoratief tegen een muur of schutting, het liefst zo veel mogelijk in de zon. 

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur weken in sinaasappelsap en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats binnenshuis laten kiemen. Kieming kan enkele weken tot maanden duren. 

Zaaitijd:
Gehele jaar 

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: H. Zell (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Amber Coakley


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (3)
rating 5 (5 / 3 Reviews)

M. Wierenga (20-06-2018) rating 5 Na 3 weken 5 uit 5 gekiemd. Nu hopen dat ze over een jaar of wat mooie vruchten geven!

Robin van Schendel (28-04-2018) rating 5 Heb op de een of andere manier 6 planten uit 5 zaadjes gekregen. Wees geduldig met deze plant, want hij neemt heel lang de tijd eer hij uitkomt. Ik had em uitgekiemd in een potje met een plastic dekseltje dat als "kas" fungeerde. Het zijn nu nog kleine plantjes (28-04-18) maar ik kijk ernaar uit om ze uiteindelijk in mijn tuin te planten als ze wat groter worden.

R. Knijpstra (11-10-2016) rating 5 Na 20 dagen de eerste echte kiemer en 4 die al langzaamaan boven de grond komen kijken.
Heb ze zoals hierboven beschreven eerst 24 uur voor geweekt in vers geperst sinaasappelsap.
Ga ze verder binnen opkweken en volgend jaar als we al het vorst hebben gehad in de tuin planten.

Type de code over