nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Maypop passiebloem (Passiflora incarnata) Maypop passiebloem (Passiflora incarnata) Maypop passiebloem (Passiflora incarnata)
Maypop passiebloem (Passiflora incarnata)
Maypop passiebloem (Passiflora incarnata)
Maypop passiebloem (Passiflora incarnata)

Maypop passiebloem (Passiflora incarnata)

Een winterharde passiebloem die zonder enige moeite in de tuin gehouden kan worden. Het is wel aan te raden om jonge planten nog even af te dekken met wat stro of een laagje bladeren, omdat deze nog wat kwetsbaar zijn. De bloemen variëren in kleur van bleekwit tot roze-achtig, paars. De passievruchten staan in de VS bekend als Maypop en zijn.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Een winterharde passiebloem die zonder enige moeite in de tuin gehouden kan worden. Het is wel aan te raden om jonge planten nog even af te dekken met wat stro of een laagje bladeren, omdat deze nog wat kwetsbaar zijn. De bloemen variëren in kleur van bleekwit tot roze-achtig, paars. De passievruchten staan in de VS bekend als Maypop en zijn eetbaar. De plant groeit heel decoratief tegen een muur of schutting, het liefst zo veel mogelijk in de zon. 

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in sinaasappelsap en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats binnenshuis laten kiemen. Kieming kan enkele weken tot maanden duren. 

Familie: Passifloraceae
Latijnse naam: Passiflora incarnata
Nederlandse naam: Passibloem (Maypop)
Oorsprong soort: Verenigde staten

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -18 graden

Foto 1: H. Zell (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Amber Coakley

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 13 beoordelingen
10
2
0
0
1

Mark

Dit jaar geen bloei, wel groei.

Na een 3 tal bloemen (buiten*) is de plant afgestorven tot de grond. In mei kwam ze weer prima op, nu een uitloper rijker. Nu eind augustus, 2,5m groei gehad, maar dit jaar helaas dit jaar (*nog?) geen bloemen. Groeit mooi hier, tussen 4 andere soorten passieflora door. Hoop nog op bloei, een vrucht is vrij veel gevraagd buiten een kas in midden Nederland.


Johan

Inmiddels 2 forse planten in koude kas,volgend jaar naar de tuin..
S winters helemaal niets in de pot, echter in voorjaargewoon weer uitlopen.
Top, van5 zaden 4 opgekomen.


Luca

Got 5 seeds of this plant (1 package), the first sprouted 7-10 days after soaking it in water, so great experience. The germination instructions are wrong though. It says warm and bright spot, while light acts as inhibitor (meaning less likely to sprout).
So to properly germinate this, after soaking, place this in a really warm spot (the closer to 35 degrees celsius the better), keep it moist and in the dark. For example in wet household paper in a pastic bag behind the heating. Might still work in the sun if you get lucky, but no thanks to the light, more so to the warmth.


RL

Volgens instructie gezaaid: niks.
Heb via internet gezocht naar andere methoden, weer geprobeerd: niks.
Geen enkele van mijn zaden ontkiemde.

Dit is gebeurd met al de zaden die ik besteld heb van verschillende planten.


AdB

Drie jaar geleden 4 zaadjes volgens instructie gezaaid. Na twee maanden was er één zaadje ontkiemd. In een tweede potje kwam er na 15 maanden opeens ook een plantje op, geduld loont. Van de grootste plant afgelopen najaar twee overheerlijke vruchten geplukt. Veel lekkerder en zoeter dan de passievruchten uit de winkel. Deze plant staat in een (niet verwarmde) kas. Het kleine plantje staat nu buiten.


Arno Mortier

Vier van zeven zaden ontkiemd. Plantjes zijn na een drietal weken 15 cm hoog en lijken heel gezond.


Richard

1 tje overgehouden na de warme zomer, staat nu rustig te groeien.
23 juli in de pot nu op 24 sept ong 15cm


Claudia en haar zoon

we hebben nu 3 van de 5 zaadjes maar misschien dat ik wat meer geduld zou moeten krijgen, dat is niet zo mijn sterkste punt . en hadden de andere 2 ook nog wat gedaan , maar we hebben er tenminste 3 en dat vind ik al super
mijn zoon heeft wat meer geduld met de zaadjes die heeft ook nog andere dingen.... die kijkt nu hoe de eerste groeit en dat het nu snel gaat :)


Joël

Bij 35°C begonnen ze binnen een week al boven de grond te komen, kieming lijkt dus meer een kwestie van warmte dan van geduld te zijn. Ze zijn allemaal gekiemd op het zaadje na dat bij het weken bleef drijven.


Anne

13-05-20 gezaaid in een kweekbakje, na het weken in sinaasappelsap, gisteren (24-05-20) zijn er 3 van de 5 zaden gekiemd.


M. Wierenga

Na 3 weken 5 uit 5 gekiemd. Nu hopen dat ze over een jaar of wat mooie vruchten geven!


Robin van Schendel

Heb op de een of andere manier 6 planten uit 5 zaadjes gekregen. Wees geduldig met deze plant, want hij neemt heel lang de tijd eer hij uitkomt. Ik had em uitgekiemd in een potje met een plastic dekseltje dat als "kas" fungeerde. Het zijn nu nog kleine plantjes (28-04-18) maar ik kijk ernaar uit om ze uiteindelijk in mijn tuin te planten als ze wat groter worden.


R. Knijpstra

Na 20 dagen de eerste echte kiemer en 4 die al langzaamaan boven de grond komen kijken.
Heb ze zoals hierboven beschreven eerst 24 uur voor geweekt in vers geperst sinaasappelsap.
Ga ze verder binnen opkweken en volgend jaar als we al het vorst hebben gehad in de tuin planten.

Meer reviews