nl en
๎Œ”

Tropisch / Boompassiebloem (Passiflora macrophylla)

Boompassiebloem (Passiflora macrophylla) Boompassiebloem (Passiflora macrophylla)
Boompassiebloem (Passiflora macrophylla) Boompassiebloem (Passiflora macrophylla)
Boompassiebloem (Passiflora macrophylla)
0 Reviews | Review toevoegen
Een zeer zeldzame passiebloem uit de jungle van Ecuador die groeit als een boom in plaats van een klimplant. Het blad kan wel 1 meter groot worden! Binnenshuis te houden in een pot.
โ‚ฌย 6,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Passifloraceae
Latijnse naam: Passiflora macrophylla
Nederlandse naam: Boompassiebloem
Herkomst: Ecuador

De boompassiebloem is één van de weinige passiebloemen die als een boom groeit in plaats van als klimplant. In de natuur bereikt deze soort een hoogte van 3 tot 6 meter en vormt daarbij een paraplu-achtige kroon met bladeren die wel 1 meter groot kunnen worden! Het is een zeer zeldzame soort die van oorsprong in de laaglandregenwouden van Ecuador en West-Colombia voorkomt. De plant maakt nauwelijks vertakkingen en ook de bloemen groeien meestal direct aan de stam. Deze hebben witgroene bloembladen en een gele kern. Ze worden na kruisbestuiving gevolgd door passievruchten van 5 cm groot. Door zijn tropische oorsprong kan deze plant alleen binnenshuis opgekweekt worden (minimaal 12-15 grC), waarbij u de plant regelmatig met water kunt besproeien. Een zeldzaamheid, vooral in cultivatie.  

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur weken in sinaasappelsap en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme en lichte plaats binnenshuis laten kiemen (25-30grC). Kieming kan enkele weken tot maanden duren.  

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius


Foto 1: C.T. Johansson (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: F. Palli (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 3: André Cardoso via Flickr

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.