nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens) Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens)
Koreaanse perilla (Perilla frutescens)

Koreaanse perilla (Perilla frutescens)

De Koreaanse perilla heeft heel aromatisch blad dat smaakt naar een combinatie van munt en appel. De soort zit in de muntfamilie en groeit van oorsprong in de subtropische gebieden van Zuidoost-Azië. In de Koreaanse keuken is het blad bekend als deulkkae, maar ook de zaden worden als een soort sesam toegevoegd aan gerechten. Op internet zijn.. Lees meer
3,50
Prijs per 20 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De Koreaanse perilla heeft heel aromatisch blad dat smaakt naar een combinatie van munt en appel. De soort zit in de muntfamilie en groeit van oorsprong in de subtropische gebieden van Zuidoost-Azië. In de Koreaanse keuken is het blad bekend als deulkkae, maar ook de zaden worden als een soort sesam toegevoegd aan gerechten. Op internet zijn allerlei recepten te vinden: Koreaanse recepten, maar de keukens van China, India en Japan hebben hier ook allerlei recepten voor. De plant kan als eenjarige worden gehouden in de tuin of in huis, waarbij het blad na enkele maanden geplukt kan worden. Afhankelijk van de oogst bereikt de plant een maximale hoogte van 60-90 cm en bloeit met kleine, witte bloemen. Als u de hoofdstengel snoeit, produceert de plant meer zijstengels waardoor er ook meer geoogst kan gaan worden. 

Zaaibeschrijving: Zaden eerst enkele weken in de koelkast leggen en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant licht vochtig houden en laten kiemen bij 20-25grC. Kieming meestal na enkele weken. Als de zaden niet kiemen, kunnen ze evt. nog een keer terug in de koelkast worden geplaatst en vervolgens weer warm worden gezet. 

Productspecificatie

Familie:
Lamiaceae
Wetenschappelijke naam:
Perilla frutescens
Nederlandse naam:
Koreaanse perilla
Oorsprong soort:
Oost en Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
8 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Lamiaceae
Wetenschappelijke naam:
Perilla frutescens
Nederlandse naam:
Koreaanse perilla
Oorsprong soort:
Oost en Zuidoost-Azië
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk
Minimumtemperatuur:
8 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

3,0
op basis van 5 beoordelingen
2
0
0
2
1

Astrid

Ik houd het zaaien simpel. Niks in de koelkast....Gewoon in een klein potje wat zaadjes in de grond. Ik dek het met een plastic zakje wat ik met een elastiekje om het potje zga luchtdicht maak. Dan ontstaat er een "tropisch" klimaat in het zakje. :) En natuurlijk veel condens. Als het een een plantje begint te worden ga ik spenen , zet ik ze uit in een grote pot en zet ze buiten. Als het nog iets koud en tochtig is doe ik hier weer een grote zak om heen om heen wat ik ook weer met een grote elastiek dicht houd. Als de temperatuur dan wat stijgt haal ik de zak weg. Alle jaren komen bij mij de zaden op, enorm grote oogst...het hele jaar door. Dat bij iemand de zaden niet opkomen kan er ook aan liggen dat je veel te oude zaden hebt gekocht.


Jasmijn

Meerdere keren geprobeerd de zaaien, maar niks opgekomen


Onszaden

Beste Daan en Jeanette,
Jammer dat het niet is gelukt met de kieming van deze soort. Bij deze even een bericht vanuit onszelf, omdat wij hebben gezien dat de kieming kan worden tegengehouden door een kiemrust. De kiemrust kan worden doorbroken met een koelkastperiode van een paar weken, waarna de zaden bij ons een stuk beter kiemen. Wij hebben deze tip toegevoegd aan de zaaibeschrijving dus hopelijk gaat het nu een stuk beter. Als iemand ook ervaring heeft met deze koelkastperiode, dan horen wij het hier natuurlijk graag.

Succes en met vriendelijke groet,
Onszaden


Daan

3 Jaar terug heb ik succes gehad met de zaden, elk jaar opnieuw geprobeerd met een nieuw pakje zaden. Dit jaar zelfs 2 pakjes geprobeerd, niets ontkiemd. Geprobeerd in pootaarde met een mm zilverzand erbovenop in een propagator, en tussen keukenpapier, In het licht geprobeerd te ontkiemen aangezien de zaden licht nodig hebben. echt 0 zijn er ontkiemd. Ook zijn de zaden verbazingwekkend klein als ik het vergelijk met de perilla zaden die ik op het internet kan vinden, maargoed dit kan ook anders ogen door de camera dus ik geef het voordeel van de twijfel.


Jeanette van de Lindt

In kweekkastje op een warmtemat gezaaid. In pootaarde en tussen vochtig keukenpapier. Niets is er opgekomen.