Assortiment

Kamerplanten / Frangipani (Plumeria rubra)

Frangipani (Plumeria rubra)
4 Reviews | Review toevoegen

De mooie bloemen verspreiden een heerlijke geur en worden al honderden jaren voor parfums gebruikt. Het is een bijzondere plant voor op een zonnige plek in huis. 

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,50
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Frangipani

Herkomst:
Midden-Amerika

Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Beschrijving:
De bloemen van de frangipani zijn bijzonder mooi en ruiken heerlijk. Ze zijn roze-wit van kleur met in het midden een geeltint en zijn onder andere bekend van de bloemkransen (leis) op Hawaii. Bewoners dragen een lei bij speciale gelegenheden en toeristen worden met een lei welkom geheten op de eilandengroep. De soort komt van oorsprong echter uit Midden-Amerika en is de nationale bloem van Nicaragua. In Azië is de soort bekend als de 'tempelboom', omdat deze veel werd aangeplant bij tempels. In Nederland doet de frangipani het goed als kamerplant, waarbij het goed is om een zonnige standplaats te kiezen en de plant een goed doorlatende grond te geven. Als de plant tot bloei komt, begrijpt u waarom er al honderden jaren parfums van de bloemen worden gemaakt. De geur is heerlijk en trekt in de natuur pijlstaartvlinders aan voor de bestuiving. Eén keer per jaar verliest de plant alle bladeren en staan de succulent-achtige stengels alleen. Een mooie overgang om te zien. 

Zaaibeschrijving:
Zaden 6 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming vaak na enkele weken bij een temperatuur van ongeveer 25grC. Grond daarbij constant licht vochtig houden. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Richard - 24-09-2020 19:11

6 van de 10 binnen 1 week ontkiemt met de hitte , staan nu al ong15cm. gezaaid 23 juli.

Melissa - 17-04-2020 14:02

Alle 5 de zaden gekiemd binnen 3 weken en zijn ondertussen al 10 cm groot

S. - 08-04-2020 09:57

Momenteel ontkiemen er 5 van de 5 zaden in mijn plantenkas, allemaal binnen een week. Ik heb ze in een kas met een verwarmingselement voor een raam op het noorden staan, de temperatuur komt zo niet onder de 24 graden.

Niek de B - 17-03-2020 11:32

In de beschrijving staat dat de kieming gebruikelijk enkele weken zal duren. Van de 5 zaadjes zijn er al 2 aan het ontkiemen nadat ze een week in de grond gezeten hebben. De eerste kiemde al na 4 dagen. Kweekbakjes afgedekt en op een warmteplaat, dan kan het heel snel gaan.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.