nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Frangipani (Plumeria rubra) Frangipani (Plumeria rubra) Frangipani (Plumeria rubra) Frangipani (Plumeria rubra) Frangipani (Plumeria rubra)
Frangipani (Plumeria rubra)
Frangipani (Plumeria rubra)
Frangipani (Plumeria rubra)
Frangipani (Plumeria rubra)
Frangipani (Plumeria rubra)

Frangipani (Plumeria rubra)

De bloemen van de frangipani zijn bijzonder mooi en ruiken heerlijk. Ze zijn roze-wit van kleur met in het midden een geeltint en zijn onder andere bekend van de bloemkransen (leis) op Hawaii. Bewoners dragen een lei bij speciale gelegenheden en toeristen worden met een lei welkom geheten op de eilandengroep. De soort komt van oorsprong echter ui.. Lees meer
4,00
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De bloemen van de frangipani zijn bijzonder mooi en ruiken heerlijk. Ze zijn roze-wit van kleur met in het midden een geeltint en zijn onder andere bekend van de bloemkransen (leis) op Hawaii. Bewoners dragen een lei bij speciale gelegenheden en toeristen worden met een lei welkom geheten op de eilandengroep. De soort komt van oorsprong echter uit Midden-Amerika en is de nationale bloem van Nicaragua. In Azië is de soort bekend als de 'tempelboom', omdat deze veel werd aangeplant bij tempels. In Nederland doet de frangipani het goed als kamerplant, waarbij het goed is om een zonnige standplaats te kiezen en de plant een goed doorlatende grond te geven. Als de plant tot bloei komt, begrijpt u waarom er al honderden jaren parfums van de bloemen worden gemaakt. De geur is heerlijk en trekt in de natuur pijlstaartvlinders aan voor de bestuiving. Eén keer per jaar verliest de plant alle bladeren en staan de succulent-achtige stengels alleen. Een mooie overgang om te zien. 

Zaaibeschrijving: Zaden 6 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming vaak na enkele weken bij een temperatuur van ongeveer 25grC. Grond daarbij constant licht vochtig houden. 

Productspecificatie

Familie:
Apocynaceae
Wetenschappelijke naam:
Plumeria rubra
Nederlandse naam:
Frangipani
Oorsprong soort:
Midden-Amerika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Apocynaceae
Wetenschappelijke naam:
Plumeria rubra
Nederlandse naam:
Frangipani
Oorsprong soort:
Midden-Amerika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
10 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 16 beoordelingen
14
2
0
0
0

Ann

In 2018 gezaaid en dit jaar voor het eerst bloemen ❤️


Anne-Marieke

Uit een pakje zaden (2020) zijn uiteindelijk drie volwassen planten gegroeid. Ze groeien enthousiast en er komen prachtige bladeren aan maar een bloem heb ik er nog niet aan gezien. Hopelijk dit jaar (2023).


Stijn

1 van de 5 zaadjes leek wat kleiner en is uiteindelijk niet gekiemd. De overige 4 plantjes doen het goed en zijn intussen al een 5-tal centimeter hoog. Ik heb de plantjes gezaaid in kokosgrond zonder warmtelamp op een vensterbank op het zuiden.


Jan

Winter 2022 gezaaid, 4 van de 5 zaden gekiemd. Buiten afgelopen zomer geweldig gegroeid. 1 plant inmiddels halve meter hoog en een stam van 4 cm doorsnee, met al enkele zijtakken. De andere drie zijn iets kleiner gebleven, maar die staan ook samen in een pot. Heb ze inmiddels binnen staan.


Emma

Had 4 pakjes Frangipani zaadjes besteld. In elk pakje zaten er 6 zaadjes ipv 5, denk niet per se dat dit de norm is, maar was zeker geapprecieerd.

Bij 3 zakjes kiemde 5 van de 6 zaadjes en bij het vierde zakje kiemde er 4 van de 6 zaadjes. Alle zaadjes die kiemde deden dit binnen 3-5 dagen (ze kiemen eerst ondergronds, dus het is moeilijk waar te nemen voordat de eerste blaadjes openbreken). De eerste blaadjes kwamen na ongeveer een week te voorschijn.

Ik heb 3 technieken geprobeerd voor te kiemen en ze waren allemaal even succesvol. Namelijk:
1) 6 uur lauw/warm water, dan stekgrond. 2) 24 uur in water, dan stekgrond.
3) zaadjes tussen een vochtig stuk keukenpapier in een ziplock zakje. Na duidelijke kieming/eerste blaadjes, in stekgrond.

In het algemeen geef ik de voorkeur aan techniek 3, aangezien je hierdoor vanaf het begin heel goed kunt zien welke zaadjes kiemen en welke niet. En heb in het algemeen ook iets minder last gehad van rotte plekjes op de eerste kiemblaadjes.

Ik heb mijn zaadjes/kiempjes wel op een heel zonnige plek binnen gezet (Oost en Zuider zon) en ook in een klein kiembakje/serretje, zodat ze nog wat warmer stonden en een iets betere luchtvochtigheid hadden.

In het algemeen heel tevreden, en mijn kleine plumerias beginnen nu hun eerste echte blaadjes te krijgen.


Miekje

Vier van de vijf gekiemd en ze groeien goed! Laten kiemen in kasje met warmtematje.


Benny

6 uur weken in lauw water, op nat papier in een ziplockzakje op de warmtemat m, na 3 dagen eerste kieming! Top


marc

zeer goede kieming en ook goede groei (ter info , de kleinste zaden groeien later ook het minste , dit zijn de zaden die aan de buitenkant van de zaadhoes hebben gezeten) dit is trouwens bij iedere plant met zaad , de grootste zijn de beste.


Laura

Na slechts 12 dagen al 4 van de 5 zaden ontkiemd, 1 zaadje zag er niet zo goed uit als de andere 4 dus ik weet niet of deze nog gaat ontkiemen. Ik heb ze in een verwarmde kas van ca 27 graden en onder groeilampen. 2 kiempjes zijn al 5 cm groot en de andere 2 komen nu net boven de grond. Ik ben enthousiast!


Martijn

Op de verpakking staat 5 zaden, maar in het zakje dat ik kreeg toegestuurd zaten er 8 (misschien een slimme marketingtruc, maar ik werd er toch blij van). Van de 8 zijn er 6 gekiemd, binnen een week in een onverwarmde kweekbak in de vensterbank op het zuiden. Nu, bijna een jaar later, zie ik een groot verschil tussen de planten. De een groeit heel hard, terwijl een ander wat achter blijft onder dezelfde omstandigheden; de grootste is 5x zo groot als de kleinste. In de winter staat de groei overigens stil, de plant maakt dan geen nieuw blad (maar de mijne verloren ook geen blad), maar vanaf april ongeveer startte de nieuwe groei. Ik had gelezen dat ze houden van fosfaatrijke voeding, dus daar experimenteer ik op dit moment mee om te zien of de achterblijvertjes nog een groeispurt kunnen krijgen.


joran

na 8 dagen al 2 zaadjes gekiemd. Bij mij staan ze ook niet erg warm.


Annet

Na 9 dagen nu 3 zaadjes ontkiemd. Staan niet echt heel warm gewoon in de vensterbank.


Richard

6 van de 10 binnen 1 week ontkiemt met de hitte , staan nu al ong15cm. gezaaid 23 juli.


Melissa

Alle 5 de zaden gekiemd binnen 3 weken en zijn ondertussen al 10 cm groot


S.

Momenteel ontkiemen er 5 van de 5 zaden in mijn plantenkas, allemaal binnen een week. Ik heb ze in een kas met een verwarmingselement voor een raam op het noorden staan, de temperatuur komt zo niet onder de 24 graden.


Niek de B

In de beschrijving staat dat de kieming gebruikelijk enkele weken zal duren. Van de 5 zaadjes zijn er al 2 aan het ontkiemen nadat ze een week in de grond gezeten hebben. De eerste kiemde al na 4 dagen. Kweekbakjes afgedekt en op een warmteplaat, dan kan het heel snel gaan.

Meer reviews