nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Marmerbes (Pollia condensata) Marmerbes (Pollia condensata) Marmerbes (Pollia condensata)
Marmerbes (Pollia condensata)
Marmerbes (Pollia condensata)
Marmerbes (Pollia condensata)

Marmerbes (Pollia condensata)

De marmerbes wordt ook wel het juweel van het bos genoemd en dit komt door de wonderlijke besjes die in clusters aan de plant groeien. Deze besjes reflecteren het beste van alle organismen ter wereld: 30% van het inkomende licht wordt gereflecteerd en dat is nog meer dan de bekende blauwe morpho vlinder (Morpho menelaus) en scarab .. Lees meer
8,00
Prijs per 3 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De marmerbes wordt ook wel het juweel van het bos genoemd en dit komt door de wonderlijke besjes die in clusters aan de plant groeien. Deze besjes reflecteren het beste van alle organismen ter wereld: 30% van het inkomende licht wordt gereflecteerd en dat is nog meer dan de bekende blauwe morpho vlinder (Morpho menelaus) en scarab kever kunnen. Door een perfecte positionering van de cellen aan de oppervlakte wordt vrijwel al het blauwe licht weerkaatst, waardoor de bessen diepblauw gekleurd zijn. De kleurrijke glans wordt veroorzaakt door de lichte reflectie van andere kleuren. Vogels worden door de kleurenpracht aangetrokken en gebruiken de kleine besjes (4 mm) voor decoratie van hun nesten. De besjes worden op deze manier verspreid door het regenwoud, terwijl ze niet eetbaar zijn. De plant blijft met een maximale grootte van 50 cm vrij klein en heeft groot, smal blad. De bloemen zijn wit-roze en verschijnen op de bladrozet. De plant kan bij ons gehouden worden als kamerplant bij een minimumtemperatuur van 15 graden Celsius. Zorg voor een schaduwrijke standplaats en besproei de plant af en toe met water bij een lage luchtvochtigheid. Het is een zeldzame soort die voor ons wordt verzameld in Kameroen.

Zaaibeschrijving: Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water. De besjes kunnen voorzichtig opengemaakt worden zodat de zaden eruit gehaald kunnen worden. Vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 25 tot 30 graden Celsius. Grond constant licht vochtig houden en op een lichte plaats zonder direct zonlicht laten kiemen. 

Productspecificatie

Familie:
Commelinaceae
Wetenschappelijke naam:
Pollia condensata
Nederlandse naam:
Marmerbes
Oorsprong soort:
West-Afrika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Productspecificatie

Familie:
Commelinaceae
Wetenschappelijke naam:
Pollia condensata
Nederlandse naam:
Marmerbes
Oorsprong soort:
West-Afrika
Zaaitijd:
Hele jaar
Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld
Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius
Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 6 beoordelingen
5
1
0
0
0

Marina

Goede opkomst van ongeveer 15 zaailingen, binnen een week of drie. Ze stonden naast de kachel, onder een glasplaatje. Misschien komen er nog meer op, maar op zich zijn dit er wel genoeg :) Ze staan nu in een vitrine onder een groeilamp voor zaailingen. Benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen en of het tot bloei en vruchtvorming kan komen.


Richard

Update: kon er de klok op gelijk zetten binnen 1 maand alles gekiemt. Nu zo n 30 plantjes in een bak met deksel op 25 graden.. Heb wel ondervonden dat ze niet te snel in de open lucht kunnen dan verschrompelen ze binnen 1 dag. Kiemertje terug gezet en kwam weer tot leven...ik denk dat ze daarin getraind moeten worden?


Richard

joepie, na precies 1 maand de eerste drie kiemertjes had de hoop op gegeven na de hitte van afgelopen zomer.... uit voorzorg nog wat nieuwe gezaaid dat beloofd wat.


Fleur

Na ze aangeschaft te hebben zo snel mogelijk de zaadjes van 1 besje gezaaid. Afgedekt met folie en op een lekkere warme plek kwamen ze na ruim 6 weken al op. Er zijn er bij mij nu al 7 opgekomen waarvan een van het tweede besje die ik later heb gezaaid. Kans is groot dat het er nog meer worden. Mooi en bijzonder plantje! Mooi ook hoe Onszaden met de verkoop van deze bessen de planten in hun land van oorsprong probeert te beschermen!


Peter

Geweldig!! Had 3 besjes gekocht; dat zijn niet 3 zaden, maar eerder 30-40! Eerst wat ongeduldig, leek niet te lukken. Maar nu, na een maand of 2, heb ik 18 zaailingen! Hoezo zeldzaam? ;-) groeien als spreekwoordelijke kool! Geweldige zaak, Onszaden, aanrader!!


R. Knijpstra

8 maanden gewacht op de zaden en meteen gezaaid toen ik ze binnen had. Het duurde even maar de eerst is gekiemd en nu voorzichtig het kleine Marmerbes je verder opkweken

Meer reviews