nl en

Subtropisch / Granaatappel (Punica granatum)

Granaatappel (Punica granatum) Granaatappel (Punica granatum)
Granaatappel (Punica granatum) Granaatappel (Punica granatum)
Granaatappel (Punica granatum)
0 Review | Review toevoegen
De grote sappige granaatappel zit boordevol polyfenolen, vitamine C en kalium. De soort wordt veel rond de Middellandse Zee geteeld en is bestand tegen lichte vorst.  

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,00
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Lythraceae
Latijnse naam: Punica granatum
Nederlandse naam: Granaatappel
Herkomst: Perzië

De granaatappel is een tot 12 cm grote sappige vrucht die boordevol polyfenolen, vitamine C en kalium zit. De plant wordt veel in het Middellandse Zeegebied geteeld en groeit daar als struik tot een hoogte van 6 meter. Bij ons kan de soort gehouden worden als kuipplant op een zonnige, beschutte standplaats met een minimumtemperatuur van -5 graden Celsius. Oudere planten kunnen tot -12 graden Celsius weerstaan, waardoor deze met winterbescherming in de volle grond geplant zouden kunnen worden. Granaatappels staan door de vele zaden symbool voor vruchtbaarheid en worden regelmatig genoemd in oude geschriften uit Egypte en Griekenland.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen.

Zaaitijd: Februari - Mei
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -5 graden

Foto 1: H. Zell (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: La-Palma-Tourismus.com

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.