nl en

Subtropisch / Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana')

Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana') Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana') Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana')
Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana') Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana') Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana')
Dwerggranaatappel (Punica granatum 'nana')
6 Reviews | Review toevoegen
Een kleinblijvende variëteit van de granaatappel die daardoor nog geschikter is als kuipplant.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Lythraceae
Latijnse naam: Punica granatum 'nana'
Nederlandse naam: Dwerggranaatappel
Herkomst: West-Azië

Dit is een kleinblijvende variëteit van de granaatappel die daardoor zeer geschikt is als kuipplant. De maximale hoogte van de plant ligt rond de 1 meter en ook het blad en de bloemen zijn fijner dan de gewone granaatappel. De bloei is uitbundig en na een goede zomer kunt u de kleine granaatappels oogsten. De minimumtemperatuur voor de plant ligt rond de -8 graden Celsius, waardoor het eventueel ook mogelijk is om de plant met winterbescherming op een beschutte plaats in de volle grond te houden.

Zaaibeschrijving: Zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond. Afdekken met huishoudfolie of glas, grond constant vochtig houden en op een warme plaats binnenshuis laten kiemen.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -8 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Stijn - 11-12-2022 18:42

Verschillende zaadjes gezaaid in kokosgrond en er zijn er intussen 3 gekiemd (na 3 weken). De plantjes krijgen stilaan hun 2e blaadjes. Ik ben benieuwd om te zien hoe de plantjes verder ontwikkelen.

Sjoerd - 07-09-2022 19:55

4 of 5 tal gezaaid waarvan 2 uitgekomen.
Planten zien er goed uit en hebben al bloemen :)

Marjolein - 09-08-2021 20:06

In het voorjaar in de kas gezaaid
Helaas maar 1 zaadje gekiemd
Maar inmiddels wel al een redelijk plantje en zelfs al een aantal bloemetjes
Dus ben heel benieuwd of we al vruchtjes krijgen

Alie - 26-03-2021 12:51

Ik heb 10 zaden in potjes gedaan (gewone potgrond) in een kweekbak met glazen kap, nu na 14 dagen is meer dan de helft ontkiemd. Ben benieuwd hoe de plantjes zich verder ontwikkelen.

Eugene - 16-03-2020 18:10

Zaden op 1 maart in de pot gedaan. 4 stuks waarvan er vandaag 16 maart 1 uitgekomen is en met de blaadjes tegen het huishoudboekje aan stond te kijken. Ben benieuwd en erg te vrede.

Marlou - 18-03-2018 13:29

Na tien dagen zijn twee van de zaden al gekiemd. Ik had ze wel constant tussen de 25 en 30 °C staan in een kweekbak, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben super tevreden :)