Assortiment

Kamerplanten / Rode mangrove (Rhizophora mangle)

Rode mangrove (Rhizophora mangle)
0 Reviews | Review toevoegen

Een mangrove doet het goed in een zoetwater aquarium, terrarium of vaas/pot in de huiskamer.

Verwachte levertijd

2 maand(en)

€ 6,00
per zaad

 

Tijdelijk niet op voorraad

Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Rode mangrove

Herkomst:
Caraïben

Minimumtemperatuur:
15 graden Celsius

Beschrijving:
De rode mangrove komt van oorsprong uit het Caribische gebied, maar komt tegenwoordig langs veel tropische kusten voor. Daar groeit de soort voornamelijk in de buurt van rivierdelta's waar het water brak is en de bodem veel nutriënten bevat. Mangrovebossen vormen door de vele luchtwortels kraamkamers voor de oceaan, omdat jonge dieren zich kunnen verschuilen in de talloze schuilplaatsen tussen de wortels. Ook beschermen ze de kust en filteren ze het water, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het ecosysteem. De zaden zijn vivipaar, zodat ze als jonge planten van de moederplant vallen. Ze worden verspreid door water en kunnen zich na het bereiken van een geschikte standplaats direct nestelen. De mangrove is bestand tegen zout water, maar heeft dat niet nodig voor een goede groei. Daardoor is de soort ook gemakkelijk te houden als aquarium- of terrariumplant of in een glazen pot of vaas op de vensterbank. De watertemperatuur moet bij voorkeur tussen de 20 en 30 graden Celsius liggen en als grond kunt u een mix van zand en vijvergrond gebruiken.

Zaaibeschrijving:
Zaden met brede onderkant in de grond steken en waterpeil tot ongeveer de helft van het zaad laten stijgen. Op een lichte, zonnige plaats opkweken, waarbij de bladeren niet onder water mogen komen te staan.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Makkelijk

Foto 1: Wan Hong via Flickr
Foto 2: Tau Olunga (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 3: UrbanSage via forum

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.