Top

Sclerocarya birrea ssp. caffra

  • Sclerocarya birrea ssp. caffra
  • Sclerocarya birrea ssp. caffra
  • Sclerocarya birrea ssp. caffra
  • Sclerocarya birrea ssp. caffra
4,00
per 5 zaden

Nederlandse naam:
Marula

Herkomst:
Zuidelijk Afrika

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
De marula is bekend van onder andere de Zuid-Afrikaanse likeur Amarula en is de vrucht van een Afrikaanse boom die in een groot deel van zuidelijk Afrika voorkomt. De naar geel rijpende vruchten zijn ongeveer zo groot als een pruim en hebben een witte pulp die zoetzuur smaakt. Ze kunnen vers worden gegeten of worden verwerkt tot sap en bevatten 8 x meer vitamine C dan een sinaasappel. De vruchten zijn populair bij allerlei dieren, waaronder olifanten. Zij zouden soms zoveel rijpe marulavruchten eten dat ze daarvan dronken worden. Zie daarvan een leuk filmpje hieronder. Ook de zaden kunnen worden gegeten als noten en er kan marula-olie uit gewonnen worden dat in de Afrikaanse keuken of als huidolie gebruikt wordt. De planten zijn tweehuizig, zodat er een mannelijke en vrouwelijke plant nodig zijn voor het verkrijgen van vruchten. De marula kan gehouden worden als kuipplant bij een minimum van 5 graden Celsius, waarbij een zonnige standplaats de beste groei geeft.     

Zaaibeschrijving:
Zaden 24 uur laten weken in lauwwarm water en vervolgens zaaien in zaai- en stekgrond bij 25-30 grC. Grond daarbij constant vochtig houden.

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld



Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)