Assortiment

Tuinplanten / Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)

Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)
2 Reviews | Review toevoegen

De hoogste boom ter wereld met op dit moment een exemplaar in de Verenigde Staten van 115,55 meter hoog.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 3,00
per 20 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Kustmammoetboom

Herkomst:
Verenigde Staten

Minimumtemperatuur:
-15 graden Celsius

Beschrijving:
De kustmammoetboom is de hoogste boom ter wereld. De hoogste boom van dit moment is 'Hyperion' met een hoogte van maar liefst 115,55 m. Dat is bijna zo hoog als de maximale hoogte die bomen volgens onderzoek ooit zouden kunnen bereiken: 120-130 meter. Door de kou en de lagere luchtvochtigheid in Europa zullen deze hoogtes waarschijnlijk hier niet bereikt worden, maar de bomen worden alsnog erg hoog. Het hoogste exemplaar in Nederland groeit in Arboretum Trompenburg in Rotterdam en werd in 2006 op 27,5 meter gemeten.

Zaaibeschrijving:
De zaden kiemen over het algemeen moeilijk, maar zijn zeker aan te raden een keer te proberen. Voor een redelijk resultaat kunnen de zaden eerst 8 weken in de koelkast gelegd worden en daarna gezaaid worden in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. Houd de grond constant licht vochtig en bedek de zaden met een dun laagje grond of zand. Op een lichte plaats zonder direct zonlicht tot kieming brengen.  

Zaaitijd:
November - juni

Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 1: Allie Caulfield (CCA-2.0 Wikipedia)
Foto 2: Brian Gratwicke (CCA-2.0 Wikipedia)
Foto 3: Acroterion (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 4: Kenpei (CCA-3.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Jesse - 21-03-2017 17:25

Hans, sequoia zaden moet je niet inzaaien. Het zijn lichtkiemers en geen donkerkiemers. Bovendien hebben de zaden veel aandacht nodig kwa watergift en temperatuur. Zelf zaai ik ze OP een bedje zaai en stek grond en hou ik de grond vochtig en laat ik ze af en toe een keer uitdrogen. Geduld is een schone zaak.

Hans - 14-07-2016 10:01

Redwood zaadjes eerst een paar weken in de koelkast, zoals aangegeven, en daarna in stekgrond gezaaid. Na 8 weken nog niets te zien dus ik neem aan dat ze nu niet meer kiemen. Vreemd genoeg dezelfde procedure gedaan met sequoia giganteum (mammoetboom) en deze zijn zeker voor de helft wel uitgekomen en groeien goed, terwijl deze volgens de handleiding veel slechter kiemen als redwood zaadjes!

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.