nl en
๎Œ”

Winterhard / Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)

Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens) Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens) Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)
Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens) Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens) Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)
Kustmammoetboom (Sequoia sempervirens)
3 Reviews | Review toevoegen
De hoogste boom ter wereld met op dit moment een exemplaar in de Verenigde Staten van 115,55 meter hoog.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,50
per 20 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Cupressaceae
Latijnse naam: Sequoia sempervirens
Nederlandse naam: Kustmammoetboom
Herkomst: Verenigde Staten

De kustmammoetboom is de hoogste boom ter wereld. De hoogste boom van dit moment is 'Hyperion' met een hoogte van maar liefst 115,55 m. Dat is bijna zo hoog als de maximale hoogte die bomen volgens onderzoek ooit zouden kunnen bereiken: 120-130 meter. Door de kou en de lagere luchtvochtigheid in Europa zullen deze hoogtes waarschijnlijk hier niet bereikt worden, maar de bomen worden alsnog erg hoog. Het hoogste exemplaar in Nederland groeit in Arboretum Trompenburg in Rotterdam en werd in 2006 op 27,5 meter gemeten.

Zaaibeschrijving: De zaden kiemen over het algemeen moeilijk, maar zijn zeker aan te raden een keer te proberen. Voor een redelijk resultaat kunnen de zaden eerst 8 weken in de koelkast gelegd worden en daarna gezaaid worden in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. Houd de grond constant licht vochtig en bedek de zaden met een dun laagje grond of zand. Op een lichte plaats zonder direct zonlicht tot kieming brengen.  

Zaaitijd: November - juni
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Wilbert - 27-12-2020 12:13

Helft van de zaadjes in de koelkast gedaan, andere helft direct gezaaid. Na een paar weken staan er al 3 van de niet-koelkastzaden boven de grond. Zaai- en stekgrond goed vochtig houden, en het komt goed!

Jesse - 21-03-2017 17:25

Hans, sequoia zaden moet je niet inzaaien. Het zijn lichtkiemers en geen donkerkiemers. Bovendien hebben de zaden veel aandacht nodig kwa watergift en temperatuur. Zelf zaai ik ze OP een bedje zaai en stek grond en hou ik de grond vochtig en laat ik ze af en toe een keer uitdrogen. Geduld is een schone zaak.

Hans - 14-07-2016 10:01

Redwood zaadjes eerst een paar weken in de koelkast, zoals aangegeven, en daarna in stekgrond gezaaid. Na 8 weken nog niets te zien dus ik neem aan dat ze nu niet meer kiemen. Vreemd genoeg dezelfde procedure gedaan met sequoia giganteum (mammoetboom) en deze zijn zeker voor de helft wel uitgekomen en groeien goed, terwijl deze volgens de handleiding veel slechter kiemen als redwood zaadjes!