Top

Sequoiadendron giganteum

  • Sequoiadendron giganteum
  • Sequoiadendron giganteum
  • Sequoiadendron giganteum
  • Sequoiadendron giganteum
rating 5
(4.8 / 4 Reviews)
3,00
per 20 zaden

Nederlandse naam:
Mammoetboom

Herkomst:
Sierra Nevada

Beschrijving:
De mammoetboom is het zwaarste organisme ter wereld. De General Sherman is de mammoet onder de mammoetbomen met een hoogte van 83 m, een stamomtrek van 31 m, een leeftijd van 2500 jaar en een gewicht van 2000 ton. De bomen hebben een dikke, roodbruine schors die ze beschermt tegen bosbranden. Voor de ijstijden kwamen ze ook in Europa voor, maar tegenwoordig zijn ze nog enkel te vinden in het Sequoia National Park in Californië. De soort is winterhard.

Zaaibeschrijving:
De zaden kiemen over het algemeen moeilijk, maar zijn zeker aan te raden een keer te proberen. Voor een redelijk resultaat kunnen de zaden eerst 8 weken in de koelkast gelegd worden en daarna gezaaid worden in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. Houd de grond constant licht vochtig en bedek de zaden met een dun laagje grond of zand. Op een lichte plaats zonder direct zonlicht tot kieming brengen.  

Zaaitijd:
November - juni
 
Moeilijkheidsgraad:
Uitdaging

Foto 2: JalaIV via Wikipedia
Foto 4: Steve Greaves


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (4)
rating 5 (4.8 / 4 Reviews)

Ben (16-11-2017) rating 4 Eerst 8 weken in koelkast, daarna in zaai- en stekgrond. Na 14 dagen werden ze zichtbaar en na 5 weken ongeveer 5 cm hoog. Niet meer dan de topblaadjes, nog niet meer blaadjes dus. Misschien nu verpotten in grotere/diepere potten?
Er zijn nu 3 giganteum en ook drie sempervirens, maar die laatste zijn nu nog maar 2,5 cm.

Pim (31-07-2017) rating 5 Kreeg wat zaadjes van een collega
Wist ik veel van koelkast
Gewoon in compost , erg nat onder keukenfolie gezaaid
2 staan er al boven, das tof

Ruben (24-11-2016) rating 5 Na een paar maanden in de koelkast is meer dan 50% van de zaden gekiemd binnen de 3 weken, dus heel goede kwaliteit!

Hans (14-07-2016) rating 5 Eerst een paar weken in de koelkast, zoals op het zakje stond, en toen gezaaid in stekgrond. Een week later kwamen de eerste al uit en nu een 4 weken later is ongeveer de helft gekiemd. Dus dit experiment kan wel een succes genoemd worden. Vreemd genoeg is van een zakje sequoia sempervirens niets uitgekomen terwijl die eigenlijk veel beter zouden kiemen..

Type de code over