nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum) Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)
Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)

Mammoetboom (Sequoiadendron giganteum)

De mammoetboom is het zwaarste organisme ter wereld. De General Sherman is de mammoet onder de mammoetbomen met een hoogte van 83 m, een stamomtrek van 31 m, een leeftijd van 2500 jaar en een gewicht van 2000 ton. De bomen hebben een dikke, roodbruine schors die ze beschermt tegen bosbranden. Voor de ijstijden kwamen ze ook in Europa voor, maar t.. Lees meer
3,50
Prijs per 20 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De mammoetboom is het zwaarste organisme ter wereld. De General Sherman is de mammoet onder de mammoetbomen met een hoogte van 83 m, een stamomtrek van 31 m, een leeftijd van 2500 jaar en een gewicht van 2000 ton. De bomen hebben een dikke, roodbruine schors die ze beschermt tegen bosbranden. Voor de ijstijden kwamen ze ook in Europa voor, maar tegenwoordig zijn ze nog enkel te vinden in het Sequoia National Park in Californië. De soort is winterhard.

Zaaibeschrijving: De zaden kiemen over het algemeen moeilijk, maar zijn zeker aan te raden een keer te proberen. Voor een redelijk resultaat kunnen de zaden eerst 8 weken in de koelkast gelegd worden en daarna gezaaid worden in zaai- en stekgrond bij kamertemperatuur. Houd de grond constant licht vochtig en bedek de zaden met een dun laagje grond of zand. Op een lichte plaats zonder direct zonlicht tot kieming brengen.  

Familie: Cupressaceae
Latijnse naam: Sequoiadendron giganteum
Nederlandse naam: Mammoetboom
Oorsprong soort: Sierra Nevada

Zaaitijd: November - Juni
Moeilijkheidsgraad: Uitdaging
Minimumtemperatuur: -15 graden Celsius

Foto 2: JalaIV via Wikipedia
Foto 4: Steve Greaves

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 11 beoordelingen
9
2
0
0
0

great germination rate

I followed instructions to the letter for these seeds. After 8 weeks in the fridge these are sprouting like crazy. I may end up with a giant redwood forest soon :)


Thomas

Zaden eerst 10 weken in de frigo gedaan op een vochtig doekje. Na geen kieming te zien gestekt in potgrond in de serre. Ongeveer 20 vd 30 zaden zijn gekiemd en overleven heel goed! Hoogste ongeveer 15 cm groot nu.


Jeroen V

Zaden 8 wk in koelkast, nadien 5 zaden geplant volgens instructies en na 14 dagen reeds 1 kiem. Nu nog wat geduld hebben voor hem te laten groeien.


Sven

Netjes instructies gevolgd, en er ontkiemden inderdaad 8 zaadjes. Helaas werden deze herhaaldelijk en agressief aangetast door rouwvliegjes, waardoor de een na de ander stierf. Zal het zeker nogmaals proberen, en deze keer plakstrips en indien nodig aaltjes bij de hand hebben


Jeroen

Twee van de vier zaden die ik drie weken vochtig in een koelkast heb bewaard zijn heel vlot uitgekomen en nu heb ik twee kleine mammoetbomen van ongeveer 4 centimeter hoog. Geweldig om te bedenken dat deze wellicht de hoogste bomen van Nederland kunnen worden.


Arno

Vijftien a twintig zaden eerst in de koelkast, dan gezaaid. Heel snel volgden acht kleine sequioa's. Topzaad!


Martijn

27-3 de koelkast in gegaan. 25-4 gezaaid in zaai en stek grond. Tot op heden zijn er 7 van de 20 zaadjes uitgekomen.


Ben

Eerst 8 weken in koelkast, daarna in zaai- en stekgrond. Na 14 dagen werden ze zichtbaar en na 5 weken ongeveer 5 cm hoog. Niet meer dan de topblaadjes, nog niet meer blaadjes dus. Misschien nu verpotten in grotere/diepere potten?
Er zijn nu 3 giganteum en ook drie sempervirens, maar die laatste zijn nu nog maar 2,5 cm.


Pim

Kreeg wat zaadjes van een collega
Wist ik veel van koelkast
Gewoon in compost , erg nat onder keukenfolie gezaaid
2 staan er al boven, das tof


Ruben

Na een paar maanden in de koelkast is meer dan 50% van de zaden gekiemd binnen de 3 weken, dus heel goede kwaliteit!


Hans

Eerst een paar weken in de koelkast, zoals op het zakje stond, en toen gezaaid in stekgrond. Een week later kwamen de eerste al uit en nu een 4 weken later is ongeveer de helft gekiemd. Dus dit experiment kan wel een succes genoemd worden. Vreemd genoeg is van een zakje sequoia sempervirens niets uitgekomen terwijl die eigenlijk veel beter zouden kiemen..

Meer reviews