nl en
๎Œ”

Winterhard / Sesam (Sesamum indicum)

Sesam (Sesamum indicum) Sesam (Sesamum indicum) Sesam (Sesamum indicum)
Sesam (Sesamum indicum) Sesam (Sesamum indicum) Sesam (Sesamum indicum)
Sesam (Sesamum indicum)
0 Review | Review toevoegen
Sesam wordt al duizenden jaren gekweekt om zijn lekkere en oliehoudende zaden. Een kleine, eenjarige plant voor in de kas of bij een goede zomer in de tuin.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 3,00
per portie zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Pedaliaceae
Latijnse naam: Sesamum indicum
Nederlandse naam: Sesam
Herkomst: India

De sesam is de oudste om de olie gekweekte soort ter wereld en wordt naar schatting al 3000 jaar lang aangeplant. Deze soort komt van oorsprong uit India, maar wordt inmiddels in veel tropische gebieden wereldwijd geteeld voor de eetbare, oliehoudende zaden. De zaden bestaan voor maar liefst voor 50% uit olie die vergelijkbaar is met zonnebloemolie. Myanmar is momenteel de grootste producent van sesamzaad. De kleine, tot 1 meter hoge plant kan goed tegen droogte en is eenjarig. De bloemen zijn rozewit en worden gevolgd door 2-8 cm grote vruchten die bij rijping openbarsten. De zaden die vrijkomen zijn 3-4 mm groot en kunnen donker of licht van kleur zijn. Voor de verkoop worden de zaden meestal gesorteerd op kleur, zodat wij alleen lichte of donkere sesamzaden aangeboden krijgen.  

Zaaibeschrijving: Rond het voorjaar bij kamertemperatuur voorzaaien, voordat de planten in een kas of in de tuin (bij een goede zomer) opgekweekt kunnen worden.

Zaaitijd: Februari - Mei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: Eenjarig


Foto 1: Vinayaraj (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Anna via Flickr 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.