nl en
๎Œ”

Subtropisch / Naranjilla (Solanum quitoense)

Naranjilla (Solanum quitoense) Naranjilla (Solanum quitoense)
Naranjilla (Solanum quitoense) Naranjilla (Solanum quitoense)
Naranjilla (Solanum quitoense)
2 Reviews | Review toevoegen
De gele vruchten smaken naar citrus en kunnen als handfruit worden gegeten of geperst worden tot een dorstlessende sap.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 3,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Solanaceae
Latijnse naam: Solanum quitoense
Nederlandse naam: Naranjilla / Lulo
Herkomst: Noordwesten van Zuid-Amerika

De Naranjilla (in Ecuador en Panama) of Lulo (in Colombia) is een auberginesoort uit de subtropen met gele vruchten die smaken naar citrus. Ze kunnen als handfruit gegeten worden of geperst worden tot een dorstlessende sap. De bladeren (tot wel 45 cm groot) en stengels zijn sierlijk bedekt met paarse haren en kunnen niet goed tegen volle zon. De plant kan bij minimaal 5 graden Celsius overwinterd worden.  

Zaaibeschrijving: Zaaien in zaai- en stekgrond bij 20-25 graden Celsius. Voor het zaaien 24 uur weken in lauwwarm water bevordert de kieming.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Minimumtemperatuur: 5 graden

Foto 3: Fibonacci (CCA-3.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen
Niels - 21-12-2021 22:02

Aanvulling op de eerdere review.

De vruchten op de planten van deze zaden blijken wel degelijk consumptievruchten van een behoorlijk formaat en sappig vruchtvlees. Dat stekels hebben betekent dat het geen goede vruchten geeft was een verkeerde aanname.

Vanaf zaaien heeft het rijpen van de vruchten wel 11 maanden geduurd

Niels - 11-03-2021 15:58

Keurig verpakt en hoog kiempercentage.

De plantjes blijken echter een stekelige vorm van de Lulo te zijn en niet een cultuurvarieteit met weinig stekels zoals op de foto's.

Het is daarm de vraag of deze planten wel vruchten geven die geschikt zijn voor consumptie, zou jammer zijn als het niet zo is na het lange opkweken.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief