Assortiment

Kamerplanten / Reuzenaasbloem (Stapelia gigantea)

Reuzenaasbloem (Stapelia gigantea)
0 Reviews | Review toevoegen

Deze aasbloem produceert geelrode bloemen van wel 40 cm groot: de grootste van alle Stapelia! Een gemakkelijk te verzorgen plant voor op een zonnige vensterbank in huis.

Verwachte levertijd

2 dagen

€ 4,00
per 5 zaden

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Nederlandse naam:
Reuzenaasbloem

Herkomst:
Zuidoosten Afrika

Minimumtemperatuur:
11 graden Celsius

Beschrijving:
De reuzenaasbloem produceert de grootste bloemen van alle aasbloemen (Stapelia): tot een grootte van wel 40 cm! Ze verschijnen meestal in de zomer, zijn roodgeel gekleurd, stervormig, geribbeld en bedekt met fijne haren. De bloemen worden bestoven door vliegen en die worden gelokt met een geur van rottend vlees. De bloei is daardoor nog extra bijzonder te noemen. De plant is heel gemakkelijk in verzorging en doet het goed op een zonnige vensterbank in huis. Het natuurlijke verspreidingsgebied loopt van Zambia, via Botswana naar Zuid-Afrika, en strekt zich oostwaarts naar Mozambique uit. De plant kan goed tegen droogte en is bestand tegen hoge temperaturen. In Zuid-Afrika wordt een thee van de stengels gedronken als kalmerend drankje. Bij voedseltekort worden de stengels in Afrika ook vers gegeten.    

Zaaibeschrijving:
Zaai de zaden in een mix van zand en zaai-en stekgrond (1:1) en dek ze licht af. Houd de grond constant vochtig, zorg voor een lichte standplaats zonder felle zon en zorg voor een hoge temperatuur richting de 30 graden Celsius (met bodemwarmte of bijv. in de buurt van een kachel).

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 1: Canglesea via Wikipedia
Foto 2: Ton Rulkens

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Deze website gebruikt cookies om het aantal bezoekers te meten. We slaan geen persoonlijke gegevens op.