nl en
๎Œ”

Tropisch / Aasbloem (Stapelia hirsuta)

Aasbloem (Stapelia hirsuta) Aasbloem (Stapelia hirsuta)
Aasbloem (Stapelia hirsuta) Aasbloem (Stapelia hirsuta)
Aasbloem (Stapelia hirsuta)
1 Review | Review toevoegen
Een soort met bijzondere, donkerrode bloemen die in de natuur bestoven wordt door aasinsecten.
โ‚ฌย 4,00
per 5 zaden
Tijdelijk niet op voorraad
 
Op verlanglijst
Familie: Apocynaceae
Latijnse naam: Stapelia hirsuta
Nederlandse naam: Aasbloem
Herkomst: Zuid-Afrika

Deze soort groeit in het zuidwesten van de Kaap van Zuid-Afrika en produceert bijzondere donkerrode bloemen die in het centrum bezet zijn met vele haren. De aasbloem lokt insecten met een onaangename geur voor de bestuiving en wekt met de haren de illusie dat een bloem een dood dier zou zijn. De bloemen worden meestal 10-12 cm groot en worden regelmatig gevormd. De plant is geschikt als kamerplant op bijvoorbeeld de vensterbank.

Zaaibeschrijving: Zaai de zaden in een mix van zand en zaai-en stekgrond (1:1) en dek ze licht af. Houd de grond constant vochtig, zorg voor een lichte standplaats zonder felle zon en zorg voor een hoge temperatuur richting de 30 graden Celsius (met bodemwarmte of bijv. in de buurt van een kachel).

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 10 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Joop - 14-04-2022 16:18

De eerste keer de zaden in een mengsel van zand en zaai- en stekgrond gezaaid, in een bamibakje met deksel, op kamertemperatuur. Helaas niks opgekomen. De tweede keer de 5 zaden alleen in zaai- en stekgrond gezaaid, in een bamibakje met deksel, op kamertemperatuur. Binnen 1 week alle 5 de plantjes op!