nl en
๎Œ”

Subtropisch / Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)

Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea) Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
Gespeerde paradijsvogelbloem (Strelitzia juncea)
3 Reviews | Review toevoegen
Een oranje paradijsvogelbloem met smal, gespeerd blad en een roder accent in de bloemen dan de gewone paradijsvogelbloem. Minimumtemperatuur van -5grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

โ‚ฌย 4,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Deze paradijsvogelbloem heeft biesachtig blad (1-2m) en onderscheid zich op die manier van de bekendere soort met banaanachtig blad. Ook de bloemen hebben een roder accent dan de gewone soort. De bloemen worden bestoven door vogels en verschijnen het talrijkst als de plant wordt gehouden in een krappe pot op een zonnige plek. De plant hoeft niet veel water en kan tegen temperaturen tot –5°C.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis van de zaden verwijderen. Daarna zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele maanden duren.

Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia juncea
Nederlandse naam: Gespeerde paradijsvogelbloem
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: -5 graden Celsius

Foto 1 en 2: BotBln via Wikipedia
Foto 3: Brent Newhall (CCA-2.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen
Martin Reijnaerts - 10-12-2022 15:37

20 oktober jl. 3 zaden besteld
Na ontvangst zaden ontdaan van oranje pluis en enkele dagen in lauwwarm water laten badderen.
Vervolgens afzonderlijk in kartonnen kweekpotjes gezet gevuld met mengsel van hoofdzakelijk zaai/stekgrond maar ook met wat spaghnum mos en perliet en vermiculiet en weggezet in propagator met interne verwarming bij 25 tot 30 graden.
Momenteel 2 zaden met een behoorlijke (ca 10cm) pen cq hoofdwortel
Deze nu overgezet in z'n geheel met kartonnen potje naar diepere grotere pot en in andere propegator gezet zonder verwarming maar wel bij een externe warmtebron in huis.
Zal op later tijdstip er nog op terugkomen of het vervolg succesvol blijft (er een babyplant komt)

Maarten - 04-08-2022 20:50

Na ontvangst meteen gezaaid zoals omschreven. Na 3 maanden voorzichtig naar de zaden gegraven en helaas... alle drie de zaden waren niet meer hard en bedorven.

Marielle - 17-04-2021 08:52

De zaden heb ik op 15 april 21 binnen gekregen per post
Heb ze meteen in een thermosfles voorgeweekt +/- 48 uur
2 dagen later waren ze alle 3 al gekiemd in de thermosfles