nl en
๎Œ”

Subtropisch / Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)

Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
1 Review | Review toevoegen
Deze paradijsvogelbloem uit Zuid-Afrika groeit mooi als kamerplant en kan uiteindelijk 2-3 meter hoog worden. De bloemen zijn groot en wit gekleurd.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

โ‚ฌย 3,50
per 5 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia nicolai
Nederlandse naam: Natal paradijsvogelbloem
Herkomst: Zuid-Afrika

De natal paradijsvogelbloem wordt in de natuur met 10 meter een stuk groter dan de gewone oranje paradijsvogelbloem en produceert witte bloemen met een lichtblauw bloemblad. In de kuip bereikt deze soort een maximale hoogte van 3 meter, waardoor deze goed geschikt is voor het terras. Het is een snelle groeier die graag in de zon staat met blad dat vooral op latere leeftijd in een mooie waaiervorm groeit (zoals ook te zien is bij de reizigersboom). De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 0 graden Celsius.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis verwijderen van de zaden. Daarna de zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis. Kieming kan enkele maanden duren.

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius


Foto 1: Eric in SF (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)

Sorteren op:

Review toevoegen
Anouk van Leeuwen - 28-06-2020 12:24

Op 3-6 heb ik deze zaden gezaaid en vandaag (nog geen maand later) komen de eerste 2 boven! Ik heb ze in plastic kweekpotten gezaaid, plastic zakje met elastiekje erover en ze staan in de vensterbank in de warme middagzon.