nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai) Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)
Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)

Natal paradijsvogelbloem (Strelitzia nicolai)

De natal paradijsvogelbloem wordt in de natuur met 10 meter een stuk groter dan de gewone oranje paradijsvogelbloem en produceert witte bloemen met een lichtblauw bloemblad. In de kuip bereikt deze soort een maximale hoogte van 3 meter, waardoor deze goed geschikt is voor het terras. Het is een snelle groeier die graag in de zon staat met blad da.. Lees meer
3,50
Prijs per 5 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

De natal paradijsvogelbloem wordt in de natuur met 10 meter een stuk groter dan de gewone oranje paradijsvogelbloem en produceert witte bloemen met een lichtblauw bloemblad. In de kuip bereikt deze soort een maximale hoogte van 3 meter, waardoor deze goed geschikt is voor het terras. Het is een snelle groeier die graag in de zon staat met blad dat vooral op latere leeftijd in een mooie waaiervorm groeit (zoals ook te zien is bij de reizigersboom). De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 0 graden Celsius.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis verwijderen van de zaden. Daarna de zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis. Kieming kan enkele maanden duren.

Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia nicolai
Nederlandse naam: Natal paradijsvogelbloem
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius


Foto 1: Eric in SF (CCA-3.0 Wikipedia)
Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

5,0
op basis van 1 beoordelingen
1
0
0
0
0

Anouk van Leeuwen

Op 3-6 heb ik deze zaden gezaaid en vandaag (nog geen maand later) komen de eerste 2 boven! Ik heb ze in plastic kweekpotten gezaaid, plastic zakje met elastiekje erover en ze staan in de vensterbank in de warme middagzon.