Top

Strelitzia reginae

  • Strelitzia reginae
  • Strelitzia reginae
rating 5
(4.3 / 3 Reviews)
3,00
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Paradijsvogelbloem

Herkomst:
Zuid-Afrika

Minimumtemperatuur:
5 graden Celsius

Beschrijving:
Fraaie soort voor het terras met overweldigend mooie, oranje bloemen die na een jaar of vier verschijnen. De in een kuip tot 1.50 meter grote plant houdt niet van natte voeten, moet vorstvrij overwinteren en verlangt naar een vrij krappe pot. Aan het blad is goed te zien dat de soort verwant is aan de banaan en door deze tropische ‘look’ is het een aanrader voor de tropische tuin. De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 5 graden Celsius.

Zaaibeschrijving:
Eerst het oranje pluis van de zaden verwijderen. Daarna zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats in huis laten kiemen. Kieming kan enkele maanden duren. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (3)
rating 5 (4.3 / 3 Reviews)

Eric (19-08-2019) rating 4 Ongelooflijk dat het een aantal weken duurt voor ze uitkomen. Ik heb een zaad setje gekocht op Tenerife met 2 zaadjes. Ik wacht nu al een week maar weet nu dat het nog wel een paar weken kan duren eer ik wat zie. Vaak ontkiem ik zaden in natte keukenrol wat meestal wel werkt. Als ik meer zaden had kon ik beide methoden proberen.

Christiaan (23-02-2019) rating 4 Inmiddels 6 van de 10 zaden uitgekomen na ca 8 weken. De plantjes zien er goed uit. Erg leuk om te doen!

Lisa (18-06-2018) rating 5 Alle zaden zijn uitgekomen binnen ongeveer 3 a 4 weken. Groeien goed en stevig. Tip: in een klein potje beginnen en daarna blijven overpotten anders krijgt hij meteen een hele grote pen wortel.

Type de code over