nl en

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae) Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae)
Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae)
Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae)

Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae)

Fraaie soort voor het terras met overweldigend mooie, oranje bloemen die na een jaar of vier verschijnen. De in een kuip tot 1.50 meter grote plant houdt niet van natte voeten, moet vorstvrij overwinteren en verlangt naar een vrij krappe pot. Aan het blad is goed te zien dat de soort verwant is aan de banaan en door deze tropische ‘look&rsq.. Lees meer
3,50
Prijs per 10 zaden
Op voorraad Verwachte verwerkingstijd: 1-3 werkdagen
Voeg toe aan je verlanglijstje

Productomschrijving

Fraaie soort voor het terras met overweldigend mooie, oranje bloemen die na een jaar of vier verschijnen. De in een kuip tot 1.50 meter grote plant houdt niet van natte voeten, moet vorstvrij overwinteren en verlangt naar een vrij krappe pot. Aan het blad is goed te zien dat de soort verwant is aan de banaan en door deze tropische ‘look’ is het een aanrader voor de tropische tuin. De minimumtemperatuur voor de soort ligt rond de 5 graden Celsius.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis verwijderen van de zaden. Daarna de zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis (25-30grC is optimaal). Kieming kan enkele maanden duren.

Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia reginae
Nederlandse naam: Paradijsvogelbloem
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Foto 2: Forest en Kim Starr (CCA-3.0 Wikipedia)

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Review toevoegen

Schrijf een beoordeling over dit product.

5,0

Beoordelingen

Bekijk hieronder alle reviews van onze klanten

4,0
op basis van 9 beoordelingen
5
1
0
0
3

Thijs

Na 5 maanden nog geen enkele ontkieming


Robin

Van de 10 zaden is er maar 1 uitgekomen. Van de Geluksboonboom, die ik op het zelfde moment heb gezaaid, onder de zelfde omstandigheden zijn 4 van de 5 zaden uitgekomen.


Lars

Helaas, na 4 maanden geen enkel ontkiemd zaadje. De zaden hebben een constante temperatuur van 20 graden gehad.


Lieke

Het duurde erg lang, ik moest heel veel geduld hebben. Maar ze ontkiemen!

1 februari heb ik de zaadjes geplant, 7 april kwamen de eerste kiempjes boven, en nu komen er nog steeds 1 voor 1 boven. Ik heb ze alle 10 gezaaid. Hele goede zaden dus! Ik heb een half jaar gewacht met zaaien, hele goeie kwaliteit dus. Ook waren de temperaturen denk ik niet optimaal. Het was winter, en niet iedere dag stond mijn verwarming aan (16 graden). Wanneer ik wel thuis was met de verwarming aan, heb ik ze bij de verwarming gezet. Ik had het niet verwacht met deze methode, maar het lukt!


Jako

alle 5 zaden zijn uitgekomen na redelijk lange tijd. Nu, een paar jaar later zijn het al flink grote planten (ruim 1m. hoog)


Rick

Zeer goede kwaliteit! Alles gekiemt binnen 2 maanden. Tip: niet te warm proberen te kiemen. Ik had het beste resultaat bij 25 graden, terwijl bij 30+ graden kiem niet echt op gang kwam


Marijke

Ik vraag me af hoe vers mijn zaden waren.....nu na drie maanden nog geen enkele zaailing!


Christiaan

Inmiddels 6 van de 10 zaden uitgekomen na ca 8 weken. De plantjes zien er goed uit. Erg leuk om te doen!


Lisa

Alle zaden zijn uitgekomen binnen ongeveer 3 a 4 weken. Groeien goed en stevig. Tip: in een klein potje beginnen en daarna blijven overpotten anders krijgt hij meteen een hele grote pen wortel.

Meer reviews