nl en

Subtropisch / Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold')

Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold') Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold') Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold')
Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold') Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold') Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold')
Gele paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae 'Mandela's Gold')
5 Reviews | Review toevoegen
Een zeldzame gele paradijsvogelbloem die is vernoemd naar Nelson Mandela. Minimumtemperatuur is 5grC.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Dit is een zeldzame gele variant van de bekendere oranje paradijsvogelbloem. Soms verschijnt deze in de natuur tussen de oranje planten en kan alleen ontstaan als geel met geel wordt gekruist. Geel met oranje geeft weer oranje. Daarom zijn zuivere, gele zaden een zeldzaamheid. De plant heeft banaanachtig blad en moet regelmatig bemest worden. Geef de plant een zonnige plek en een krappe pot. Kan tegen temperaturen tot 5 °C.

Zaaibeschrijving: Eerst het oranje pluis verwijderen van de zaden. Daarna de zaden 24-48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en laten kiemen op een warme plaats binnenshuis. Kieming kan enkele maanden duren.

Familie: Strelitziaceae
Latijnse naam: Strelitzia reginae 'Mandela's Gold'
Nederlandse naam: Gele paradijsvogelbloem
Oorsprong soort: Zuid-Afrika

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 5 graden Celsius

Foto 2: BotBln via Wikipedia

Sorteren op:

Review toevoegen
Wilco - 01-07-2023 19:59

Vorig jaar 2e poging verwarmde bak weer niet op gekomen.
Nu 3e poging iets anders geprobeerd de zaden in een slaatjebak gepoot. Er is nu een opgekomen. Wachten op meer.....

Hogendoorn - 21-05-2023 08:41

In maart gezaaid. Helaas nog niets gekiemd.

Maarten - 04-08-2022 20:53

Van de drie zaden is er 1 ontkiemd. Na 3 maanden is het een klein plantje van zo'n 10 centimeter hoog. Inmiddels staat deze buiten maar nog wel onder glas. Veel zon kan ertoe leiden dat het blad verbrand, dus houd hier rekening mee.

Karen - 26-01-2022 16:19

Afgelopen zomer geprobeerd, maar helaas is geen van de zaden uitgekomen. Als ze weer op voorraad zijn wil ik het nogmaals gaan proberen want het lijkt mee een hele mooie plant!

Wilco - 09-08-2021 17:39

De drie zaden precies volgens voorschrift gepoot in een verwarmde zaaibak, maar geen van drieën is opgekomen. Helaas misschien een volgende keer.