nl en

Tropisch / Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum)

Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum) Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum)
Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum) Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum)
Rouge de Réunion (Strongylodon siderospermum)
3 Reviews | Review toevoegen
Overweldigend mooie en zeldzame tropische klimplant van het eiland Réunion met wel 40 cm grote oranjerode bloemtrossen.

Verwachte verwerkingstijd

2 dagen

€ 8,00
per zaad
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Fabaceae
Latijnse naam: Strongylodon siderospermum
Nederlandse naam: Rouge de Réunion / Liane Cadoque
Herkomst: Réunion

Deze overweldigend mooie en zeldzame klimplant groeit van oorsprong op het eiland Reúnion ten oosten van Madagaskar. De tot wel 40 cm grote hangende bloemtrossen zijn oranjerood en zeer bijzonder om te zien. In de Hortus van Leiden heeft men de turquoise soort Strongylodon macrobotrys staan, maar deze rode soort is minstens zo spectaculair. Het is een tropische plant die alleen in een verwarmde kas, serre of grote lichte huiskamer kan groeien en tot wel 10 meter groot kan worden.  

Zaaibeschrijving: Zaden eerst aanschuren tot het kleurverschil. Daarna 24 tot 48 uur laten weken in lauwwarm water en zaaien in zaai- en stekgrond. Grond constant vochtig houden, afdekken met huishoudfolie of glas en op een warme plaats laten kiemen.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 15 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
Marijn - 18-01-2022 09:10

Ik beantwoord even mijn eigen vraag omdat het gelukt is! Het nieuwe zaadje heb ik minder hard opgeschuurd. Waar ik bij mijn 'mislukte' zaadje op één plek tot aan het groen heb geschuurd (bruin>zwart>groen) , heb ik bij het nieuwe zaadje minder ver geschuurd (bruin>zwart) . Hij heeft 24 tot 48 uur in m'n warmhoud oven gestaan waardoor de schil van het zaad voelde als een slappe vochtige pingpong bal (je kunt hem indrukken en dan popt hij weer terug) daarna heb ik hem in zaaigrond op de verwarming gezet bij het raam in een klein bakje met een geperforeerde deksel. Inmiddels is de schil gebarsten en lijkt het erop dat hij er zin in heeft 🎉

Marijn - 05-01-2022 21:15

Ik heb 1 van de zaden op één punt opgeschuurd tot aan het kleurverschil, hem in warm tot lauw water gelegd voor 24 uur en vervolgens bij de verwarming gezet in grond met een folie erover. Een beetje geknutsel dus omdat de temperatuur kan wisselen.. Het zaadje is gaan rotten.

Komt dit omdat ik hem te ver heb opgeschuurd op dat ene punt? Of juist te weinig van de rest? Te lang geweekt of de temperatuur wisseling? Ik heb nog 1 zaadje en wil het graag goed doen dit keer😊💪

Anneke - 25-04-2020 19:22

Vorig jaar gezaaid en nu al een plant van meer dan 2 meter hoog. Deze klimplant groeit snel. (Gevoelig voor spint)