Top

Swainsona formosa

Nieuw
  • Swainsona formosa
  • Swainsona formosa
  • Swainsona formosa
  • Swainsona formosa
3,50
per 10 zaden

Nederlandse naam:
Sturt's woestijnerwt

Herkomst:
Australië

Minimumtemperatuur:
0 graden Celsius

Beschrijving:
Sturt's woestijnerwt groeit in de droge gebieden van het westen en zuiden van Australië en valt op door de aparte, felrode bloemen. Een mooi contrast met de vaak droge omgeving waar de plant groeit. De bloemen zijn 9 cm groot, groeien in clusters van 6 tot 7 bloemen en hebben in het midden een zwarte verdikking. Ze groeien boven de kruipende stengels van de plant uit, zodat ze bereikbaar zijn voor vogels die voor de bestuiving zorgen. Na de bestuiving worden peulen gevormd met zaden. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant, waarbij het belangrijk is om een diepe pot voor de plant te kiezen. Van nature wordt er namelijk een diepe penwortel gevormd om in de woestijn aan voldoende water te kunnen komen. Verder houdt de plant van een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. De bloei kan al na enkele maanden optreden vanuit zaad. 
Charles Sturt was een Britse ontdekkingsreiziger die een grote rol heeft gespeeld bij het in kaart brengen van de natuur in de binnenlanden van Australië. De plant is naar hem vernoemd. 

Zaaibeschrijving:
Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier, zodat de zaadwand dunner wordt. Vervolgens 48 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming vaak binnen enkele weken bij 20-30 grC. Grond daarbij constant licht vochtig houden. 

Zaaitijd:
Gehele jaar

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld


Verwachte levertijd: 2 dagen
Reviews (0)
Type de code over