nl en

Subtropisch / Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa)

Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa)
Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa) Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa)
Sturt's woestijnerwt (Swainsona formosa)
0 Review | Review toevoegen
Soort uit de droge gebieden van West-Australië met aparte, felrode bloemen. De bloemen komen boven de kruipende stengels uit en vormen een mooi contrast met de droge omgeving.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 4,00
per 10 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Leguminosae
Latijnse naam: Swainsona formosa
Nederlandse naam: Sturt's woestijnerwt
Herkomst: Australië

Sturt's woestijnerwt groeit in de droge gebieden van het westen en zuiden van Australië en valt op door de aparte, felrode bloemen. Een mooi contrast met de vaak droge omgeving waar de plant groeit. De bloemen zijn 9 cm groot, groeien in clusters van 6 tot 7 bloemen en hebben in het midden een zwarte verdikking. Ze groeien boven de kruipende stengels van de plant uit, zodat ze bereikbaar zijn voor vogels die voor de bestuiving zorgen. Na de bestuiving worden peulen gevormd met zaden. De soort kan bij ons gehouden worden als kuipplant, waarbij het belangrijk is om een diepe pot voor de plant te kiezen. Van nature wordt er namelijk een diepe penwortel gevormd om in de woestijn aan voldoende water te kunnen komen. Verder houdt de plant van een zonnige standplaats en een goed doorlatende grond. De bloei kan al na enkele maanden optreden vanuit zaad. 
Charles Sturt was een Britse ontdekkingsreiziger die een grote rol heeft gespeeld bij het in kaart brengen van de natuur in de binnenlanden van Australië. De plant is naar hem vernoemd. 

Zaaibeschrijving: Zaden op 1 plek aanschuren met schuurpapier, zodat de zaadwand dunner wordt. Vervolgens 48 uur laten weken in water en zaaien in zaai- en stekgrond. Kieming vaak binnen enkele weken bij 20-30 grC. Grond daarbij constant licht vochtig houden. 

Zaaitijd: Hele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 0 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.