nl en

Tropisch / Mirakelbes (Synsepalum dulcificum)

Mirakelbes (Synsepalum dulcificum) Mirakelbes (Synsepalum dulcificum)
Mirakelbes (Synsepalum dulcificum) Mirakelbes (Synsepalum dulcificum)
Mirakelbes (Synsepalum dulcificum)
6 Reviews | Review toevoegen
Na het eten van deze vruchten smaken zure en bittere dingen heerlijk zoet. Citroensap proeft bijvoorbeeld als zoete limonade.

Verwachte verwerkingstijd

1-3 werkdagen

€ 6,00
per 3 zaden
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Familie: Sapotaceae
Latijnse naam: Synsepalum dulcificum
Nederlandse naam: Mirakelbes / Mirakelfruit
Herkomst: West-Afrika

De mirakelbes is een wonderlijke, 2 cm grote, rode vrucht uit het westen van Afrika. Als de vrucht gegeten wordt, smaken zure en bittere dingen heerlijk zoet. Citroensap proeft bijvoorbeeld als zoete limonade en dat effect kan wel tot 2 uur aanhouden. Dit komt door de stof miraculine dat bindt aan de smaakpapillen op de tong, waardoor je alleen nog zoet proeft. In Afrika wordt de bes van oudsher gegeten voordat er begonnen wordt met de maaltijd. 
Bij ons kan de mirakelbes groeien als kamerplant op een plek in de halfschaduw.  

Zaaibeschrijving: De zaden mogen niet uitdrogen, want bij uitdroging verliezen ze hun kiemkracht. Zaai de zaden daarom zo snel mogelijk in zaai- en stekgrond en houd de grond constant vochtig. Op een warme plek binnenshuis laten kiemen.

Zaaitijd: Gehele jaar
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Minimumtemperatuur: 12 graden Celsius

Sorteren op:

Review toevoegen
O. - 20-04-2023 14:02

The seeds are very fresh, all three were viable and sprouted shortly after arrival. Very reliable company, excellent customer service.

M. - 08-03-2023 16:04

Alle drie al gekiemd bij ontvangst, gezaaid in een bamibakje in fijne potgrond met vermiculiet en perliet. 2 hebben het goed gehaald, en na 2 maanden hebben ze allebei 3 blaadjes.

Anoniem - 23-01-2023 23:00

Twee van de drie zaden zijn ontkiemd, waarvan er eentje goed groeit en de ander het niet lijkt te redden.

Dee - 31-12-2022 22:41

Wat een top kwaliteit! Vandaag de zaden geleverd gekregen. Niet alleen waren ze netjes in nat papier verpakt, 3 van de 3 waren al ontkiemd. Nu hopen dat de zaailingen goed door gaan groeien.

Rayan - 30-03-2021 16:53

Zaden direct gezaaid, één van de drie zaden ontkiemd. Kiemworteltje verscheen al na een week. In een jaar tijd heeft de plant 6 bladeren gevormd voordat deze in een rustperiode ging. Nu het voorjaar weer merkbaar is lijkt de groei weer verder te gaan.
Erg interessante soort, eenmaal ontkiemd is de plant erg sterk. Wel een langzame groeier.

Arno - 26-01-2021 09:33

Zaden worden in vochtig keukenpapier geleverd en zijn dus levend aangekomen. Twee weken later: twee van de drie zaden zijn ontkiemd. Ik vermoed dat de derde nog volgt, die zag er ook wel levensvatbaar uit. Hopelijk kan ik deze zaailingen goed grootbrengen want ik ben heel benieuwd naar het effect van die bes.